Fan Bingbing prejela visoko kazen zaradi davčne utaje

Kitajska filmska zvezdnica bo morala plačati 111 milijonov evrov.
Fotografija: Honorarji Fan Bingbing v domači filmski produkciji so se gibali v milijonskih zneskih. FOTO: Loic Venance/AFP
Odpri galerijo
Honorarji Fan Bingbing v domači filmski produkciji so se gibali v milijonskih zneskih. FOTO: Loic Venance/AFP

Kitajska filmska igralka Fan Bingbing je prejela visoko denarno kazen zaradi utaje davkov in drugih kaznivih dejanj. Kot poroča kitajska tiskovna agencija Xinhua, igralke ne bodo kazensko preganjali, če bo pravočasno plačala znesek. Ta tudi za eno najbolje plačanih kitajskih zvezdnic ni majhen: 883 milijonov kitajskih juanov oziroma 111 milijonov evrov, poroča BBC.

Fan se je na družabnem omrežju weibo, kjer ima 63 milijonov sledilcev, oglasila po treh mesecih - javnost je ves ta čas lahko le ugibala, kje je 37-letna igralka. »V zadnjem obdobju sem doživljala doslej neprimerljivo bolečino ... Zelo sem osramočena zaradi tega, kar sem naredila. Tukaj se iskreno opravičujem vsem,« je zapisala.

Policija je za nadaljno preiskavo že zadržala njenega agenta, čeprav je studio, s katerim je Fan podpisala pogodbo, pred časom zatrdil, da zvezdnica ni nikoli podpisala »pogodbe jin-jang«.

Fan je ena najbolje plačanih igralk na svetu. Kot je pred dnevi v Delu pisala Zorana Baković, so Fan vloge v filmih, kot sta Ironman in Možje X: dnevi prihodnje preteklosti, povzdignile v isti rang z Jennifer Aniston in Jennifer Lawrence, njeni honorarji v domači filmski produkciji pa so se gibali v milijonskih zneskih.

Igralke ne bodo kazensko preganjali, če bo pravočasno plačala znesek. FOTO: Yves Herman/Reuters
Igralke ne bodo kazensko preganjali, če bo pravočasno plačala znesek. FOTO: Yves Herman/Reuters


»Ko je bivši televizijski voditelj in producent Centralne televizije (CCTV) Cui Yongyuan maja pred kamere postavil tako imenovano »pogodbo jin-jang«, je bilo jasno, da se je začela hajka. Svetla (jang) stran pogodbe je prikazovala honorar za vlogo v znesku 10 milijonov juanov (1,5 milijona dolarjev), temna stran (jin) pa pravi znesek – 50 milijonov. Davčna služba je seveda dobila zgolj različico jang.«

Več preberite tukaj.

Preberite še:

Komentarji: