Glasbeni kolegi v slovo kraljici soula

»Najboljša vokalistka, ki sem jo kdaj poznal.«

Objavljeno
16. avgust 2018 16.46
Posodobljeno
16. avgust 2018 18.18
Aretha Franklin FOTO: Matt Rourke/AP
S. S.
S. S.
Glasbeni svet objokuje smrt kraljice soula Arethe Franklin. 

Barbara Streisand je na twitterju ob sliki iz leta 2012 zapisala, da si je »težko predstavljati svet brez nje« in opozorila še na njen boj za državljanske pravice. Franklinova je pela na pogrebu Martina Luthra KingaOglasila se je tudi Carole King, ki je Franklinovi napisala pesem (You Make Me Feel Like) A Natural Woman.
»Kakšno življenje. Kakšna zapuščina. Toliko ljubezni, spoštovanja in hvaležnosti.« 

Pevec John Legend, s katerim je sodelovala pri skladbi What Y’All Came To Do leta 2007, je zapisal »Pozdrav kraljici. Najboljša vokalistka, ki sem jo kdaj poznal.« 

Na skupni nastop se je spomnil tudi Tony Bennett. »Svet jo bo pogrešal.«Pevka Idina Menzel je zapisala,da ji je bila idol. »Največja pevka vseh časov. Vsaka nota, ki si jo zapela, je bila čista in prva in je skozi naša srca šla v veselju, bolečini in življenju.« Pop princesa Britney Spears je na twitterju zapisala, da je svet danes izgubil izjemno talentirano osebo. »Tvoja zapuščina in glasba bo za vedno navdihovala nas in prihodnje generacije.«​Justin Timberlake je delil fotografijo s pevko: »​To je obraz mladega moškega, ki ni mogel verjeti, da poje z največjo vseh časov. Hvala gospa Franklin, da ste nas blagoslovili z neverjetnim darom. V čast mi je, da sem vsaj za trenutek lahko delil oder z vami. Velik poklon.«​Novica je užalostila tudi Naso, pri kateri so asteroid 249516 poimenovali po Arethi in da bo asteroid, tako kot njena glasba, krožil v svoji orbiti ob Marsu še dolgo v prihodnost.