Grozljiva izkušnja

Zvezdnica je spregovorila, ko so v ameriških zveznih državah napovedali, da bodo uveljavili strožjo zakonodajo na področju abortusov.
Fotografija: Milla Jovovich na filmskem festivalu v Cannesu leta 2018. FOTO: Jean-Paul Pelissier/Reuters
Odpri galerijo
Milla Jovovich na filmskem festivalu v Cannesu leta 2018. FOTO: Jean-Paul Pelissier/Reuters

Ameriška zvezdnica z ukrajinskimi koreninami Milla Jovovich je na instagramu opisala svojo izkušnjo s splavom, ki ga je opravila pred dvema letoma. Napisala je, da je bila prekinitev nosečnosti ena od najbolj grozljivih izkušenj v njenem življenju.



Triinštiridesetlena igralka je o tem je spregovorila, ko so v ameriških zveznih državah napovedali, da bodo poostrili zakonodajo na področju abortusov. Posvarila je, da tovrstne spremembe ne prinašajo nič dobrega in da »se ženske morajo boriti za svoje pravice«. Pri tem je razkrila svojo zgodbo. Bila je v četrtem mesecu nosečnosti, ko je med snemanjem v vzhodni Evropi naredila splav. »Med posegom sem morala biti ves čas pri zavesti,« je zapisala in dodala: »Bila sem sama in nemočna. Še zdaj imam grozne more.«


Spomin bo ostal do smrti


Po posegu je trpela zaradi depresije. Da bi se izognila jemanju zdravil, se je posvetila telovadbi in vrtnarjenju. »Še dobro, da sem našla izhod iz lastnega pekla, toda spomin bo ostal z menoj do smrti.« Milla Jovovich meni, da se večina žensk pred šestim tednom nosečnosti sploh ne zaveda, da so noseče. »Splav je že sam po sebi huda preizkušnja, kaj šele da se opravi v nevarnem in nehigieničnem okolju.« Njeno objavo na instagramu je všečkalo več kot 169.000 ljudi. Zbrala je ogromno skupino podpornikov prekinitve nosečnosti.

To se je zgodilo le nekaj dni za tem, ko je na drugi strani oceana britanska igralka Jameela Jamil po twitterju sporočila, da je bil splav njena najboljša odločitev v življenju.

Komentarji: