Hamiltonovi težki dnevi

Angleški superzvezdnik je priznal, da ima »mnogo težkih dni« in da na tekmovanjih trpi za osamljenostjo.

Objavljeno
04. september 2020 21.30
Posodobljeno
06. september 2020 07.53
Lewis Hamilton na tiskovni konferenci. Foto Reuters
S. B.
S. B.
Šestkratni svetovni prvak v formuli 1 Lewis Hamilton, ki se približuje svojemu sedmemu naslovu, po številu zmag v karieri pa svojemu vzorniku Michaelu Schumacherju, je preko svojih profilov na družbenih omrežjih priznal, da ima »mnogo težkih dni« in da na tekmovanjih trpi za osamljenostjo. Zaradi pandemije in prilagoditev, ki so jih morali sprejeti tudi tekmovalci v formuli 1, »postaneš osamljen, pogrešaš prijatelje in družino, z dirkami, ki si sledijo iz tedna v teden, pa se zdi, kot da ni ostalo nič drugega kot le delo. Hvaležen sem za svoje najbližje, ki mi pomagajo ohranjati ravnotežje, pa četudi po sporočilih, telefonu ali videoklicih. Kar želim povedati je, da nikoli ni slabo, če prosiš za pomoč, ko jo potrebuješ, ali če nekomu poveš, kako se počutiš. Pokazati svojo ranljivo stran, te ne oslabi, o tem raje razmišljam kot priložnosti, da postaneš močnejši,« je zapisal.

Ko so ga novinarji na konferenci pred veliko nagrado Italije v Monzi ta konec tedna vprašali po duševnem počutju in osamljenosti, je dejal, da je svojim navijačem želel le povedati resnico, je poročal CNN. »Prva stvar, na katero pomislijo tekmovalci, ni, da so odprti in da vse povedo, toda prepričan sem, da je to zelo pomembno, še pomembneje kot športno dogajanje,« je prepričan.

Petintridesetletni angleški superzvezdnik, ki je v zadnjih mesecih glasen podpornik gibanja Življenje temnopoltih šteje, je o svojih duševnih težavah spregovoril že oktobra lani. Na družbenih omrežjih je objavil vrsto sporočil, v katerih je med drugim priznal, da se je počutil, da je že nad vsem obupal, saj je svet postal takšna zmešnjava.