Harry in Meghan pokazala uradne poročne fotografije (FOTO)

Nova vojvoda in vojvodinja Sussexa, bolj znan kot princ Harry in Meghan Markle, sta objavila tri uradne poročne fotografije, je sporočila britanska kraljeva družina.
Objavljeno
21. maj 2018 15.54
Posodobljeno
21. maj 2018 17.48
Na fotografiji so poleg Harry in Meghan še Jasper Dyer, Camilla, princ Charles, Doria Ragland, princ William, Brian Mulroney, princ Filip, kraljica Elizabeth II., Kate Middleton s princeso Charlotte v naročju, princ George, Rylan Litt, John Mulroney, Ivy Mulroney, Florence van Cutsem, Zalie Warren in Remi Litt. FOTO: Alexi Lubomirski/Ap
T. V., STA
T. V., STA
Dva dni po svojem srečnem dnevu, pravljični poroki v Windsorju, sta mladoporočenca svetu razkrila uradne fotografije.Na eni pozirata s svojimi starši (manjka oče neveste Thomas Markle, ki ga na poroko ni bilo), princem Williamom, ki je bil bratu Harryju poročna priča, in njegovo ženo Kate Middleton, deklicami, ki so nosile cvetlice in paži, ter seveda kraljico Elizabeto II. in princem Filipom.Na drugi, črno-beli fotografiji, sta bila ženin in nevesta ovekovečena na stopnicah Windsorskega gradu, na tretji pa sta pozirala zgolj v družbi najmlajših, pažev in deklic z rožami, med katerimi sta tudi Harryjeva nečakinja, princesa Charlotte, in nečak, princ George.Fotografije je posnel Alexi Lubomirski, ki je naredil že portrete ob zaroki Harryja in Meghan decembra lani.


Meghan dobila svojo podstran na spletni strani kraljeve družine


Po poroki je Meghan dobila svojo podstran na uradni spletni strani britanske kraljeve družine. Objavljena sta kratka predstavitev nove članice britanskega dvora in njen življenjepis.

Kaj pa poročno potovanje?
Mladoporočenca se bosta kmalu po pravljični poroki podala na delo, za poročno potovanje pa si bosta v prihodnjih dneh vzela le dva dni med obiskom Dublina na Irskem. Par naj bi tudi načrtoval obisk Mehike, kjer živi oče nekdanje ameriške igralke in kjer okreva po operaciji srca, zaradi katere ga ni bilo na poroko.

Oktobra imata načrtovan uradni obisk v Avstraliji, sledila naj bi pot na Novo Zelandijo, Fidži in Togo.


Predstavitev se osredotoča predvsem na njeno humanitarno delo. Med drugim je že kot najstnica delala v ljudskih kuhinji v ameriškem Los Angelesu, kasneje pa tudi v kanadskem Torontu, kjer je snemala televizijsko serijo Nepremagljivi dvojec (Suits).

Kot so še zapisali, se že od otroštva ukvarja z družbenimi vprašanji. Pri 11 letih je tako nasprotovala seksističnemu oglasu za sredstvo za pomivanje posode. Leta 2015 je v okviru Združenih narodov postala zagovornica političnega udejstvovanja žensk.

Njeni 15-letni igralski karieri so se bolj posvetili v življenjepisu, kjer navajajo, da je v vlogi Rachel Zane v seriji Nepremagljivi dvojec posnela sedem sezon oziroma 100 epizod. Omenjajo tudi njen blog The Tig, na katerem se je med drugim posvečala družbenim vprašanjem, kot je enakost spolov. Na blogu, ki ga ne piše več, so bili tudi prispevki o potovanjih in hrani.

Na podstrani so poleg tega na kratko predstavljene njene dolžnosti kot članice kraljeve družine. Vojvodinja bo tako svoj čas posvetila podpori številnim dobrodelnim in drugim organizacijam, navajajo.