Hči Brucea Leeja kritizirala portret očeta v Tarantinovem filmu

V filmu Bilo je nekoč ... v Hollywoodu je kung fu borca podobil igralec Mike Moh, ki ga je po navedbah Shannon Lee prikazal kot karikaturo.

Objavljeno
31. julij 2019 18.10
Posodobljeno
31. julij 2019 18.10
50-letna Shannon Lee pravi, da se je med gledanjem filma počutila neprijetno. FOTO: YouTube
STA
STA
Shannon Lee, hči Brucea Leeja, je kritizirala portret očeta v filmu Bilo je nekoč ... v Hollywoodu režiserja Quentina Tarantina, katerega dogajanje je postavljeno v pozna šestdeseta leta minulega stoletja. Za portal The Wrap je povedala, da jo je spravilo v obup, ko je videla, da je Tarantino prikazal očeta kot arogantnega bedaka.

Dodala je, da je moral njen oče trikrat bolj delati, da je dosegel to, kar je bilo nekaterim podarjeno, ter da se je počutila neprijetno, ko je med gledanjem filma poslušala ljudi, ki so se mu smejali, je časnik Guardian povzel njene besede.

Bruce Lee, ki je umrl leta 1973, je zaslovel v zgodnjih sedemdesetih letih minulega stoletja, ko je v Hongkongu posnel tri filme, v katerih se je proslavil z borilnimi veščinami. V filmu Bilo je nekoč ... v Hollywoodu ga je upodobil Mike Moh, ki ga je v Tarantinovi režiji po navedbah Shannon Lee prikazal kot karikaturo.


 

Izogibal se je spodov, s tistimi ki niso obvladali borilnih veščin


Njena kritika po pisanju spletnega Guardiana meri na prizor, ko Lee izzove na dvoboj Brada Pitta, ki je v filmu upodobil kaskaderja Cliffa Bootha. Po njenih besedah se je Bruce Lee, ki je treniral številne znane hollywoodske osebnosti, denimo Steva McQueena, Romana Polanskega in Sharon Tate, izogibal bojevanju s tistimi, ki niso obvladali borilnih veščin.

»V filmu pa se on hvalisa in izziva Brada Pitta, a ni bil tak,« je povedala in dodala: »Razumem, da sta glavna lika v filmu antijunaka in da je to nekakšna fantazija besnenja o tem, kaj bi lahko bilo. Razumem, da so hoteli, da bi bil lik Brada Pitta super hud in bi premagal Brucea Leeja. A ne bi se jim bilo treba obnašati do njega, kot se je do njega tedaj obnašal beli Hollywood.«