Invazija Smrkcev

V nemškem mestu Lauchringen blizu meje s Švico je skupina Dä Traditionsverein organizirala dogodek, s ciljem podreti svetovni rekord za največjo skupino ljudi, oblečenih v Smrkce.
Fotografija: Foto Arnd Wiegmann Reuters
Odpri galerijo
Foto Arnd Wiegmann Reuters

Pravila so bila stroga. Če so udeleženci želeli prisostvovati pri novem tovrstnem rekordu, le ti niso smeli pokazati nemodre kože. Lahko so se našemilli v ata Smrka z rdečo kapo in belo brado ali Smrketo z rumenimi lasmi in belim krilom. Tudi normalni smrkci so bili dobrodošli - toda nekateri liki, kot je bil zlobni čarovnik Gargamel, so bili prepovedani.

Inštitut za rekorde, zadolžen za Nemčijo, je 2762 udeležencev oblečenih v Smrkce potrdil na svoji spletni strani. Za udeležence so celo predložili potrdilo.

Foto Arnd Wiegmann Reuters
Foto Arnd Wiegmann Reuters


Guinness omenjenega podviga še ni potrdil. Leta 2009 je v Združenem kraljestvu skupina 2510. ljudi oblečenih v Smrkce postavila rekord. Nemška skupina Dä Traditionsverein je prvič poskusila podreti ta rekord leta 2016.

Smrkci so televizijska in stripovska franšiza skupine malih modrih izmišljenih bitij, ki živijo v gozdu. Najprej so se pojavili v seriji stripov belgijskega ustvarjalca Pierra Culliforda z umetniškim imenom Peyo. Strip je prvič izšel 23. oktobra 1958. V Sloveniji so se Smrkci prvič pojavili v obliki stripa v reviji Zvitorepec leta 1970. Po svetu pa so zasloveli kot junaki risane serije, ki se je predvajala kar devet let (1981-1990) in je štela 256 delov.

Foto Arnd Wiegmann Reuters
Foto Arnd Wiegmann Reuters




 

Komentarji: