Izvrstno plačano gurujstvo

Za dvodnevni seminar o zdravem načinu življenja je hollywoodska igralka Gwyneth Paltrow udeleženkam zaračunala 5000 evrov in več.

Objavljeno
03. julij 2019 17.30
Posodobljeno
03. julij 2019 17.30
Gwyneth Paltrow, gurujka zdravja. FOTO: Wikipedia
K. H.
K. H.
Hollywoodska igralka Gwyneth Paltrow se vse bolj vživlja v vlogo gurujke zdravega načina življenja, ki ji že dobro desetletje prinaša nezanemarljive zaslužke. Minuli konec tedna je v Londonu gostila tradicionalni dvodnevni seminar dobrega počutja, ki je potekal pod njeno blagovno znamko In Goop Health. Udeleženke, ki so za »telesno, duševno in duhovno resetiranje« odštele tudi do 5000 evrov, so pričakovale vse kaj drugega kot agresivno promocijo njene blagovne znamke, katere vrednost je narasla že na četrt milijona evrov.

K astronomski ceni razvajanja je bilo treba prišteti še 885 evrov vstopnine na osrednjo sobotno prireditev in 1150 za dve prenočitvi v hotelu Kimpton Fitzroy. Toliko je namreč stala postelja, če so jo rezervirale na spletni strani Goopa, medtem ko bi si jo lahko po drugem posredniku, so ugotovile kasneje, zagotovile za petino te cene. Tako visoke razlike ne odtehta niti brezglutenski zajtrk, ki so ga dobile v sobo, pravijo ženske, ogorčene nad svojo gurujko.

Namesto uporabnih informacij in izkušenj, ki naj bi jih razkrile 46-letna igralka in njeni gostji – Gwyneth Paltrow je k sodelovanju povabila še nekdanjo manekenko Twiggy in zvezdnico Penelope Cruz – so gostje menda dobile vse kaj drugega. »Gwyneth se obnaša kot boginja zdravja, v resnici pa je domišljava, pogoltna izkoriščevalka,« se je po prireditvi razhudila ena od udeleženk.

Gostiteljica naj bi spregovorila, denimo, o »tankočutnem vlaženju« v zvočni kopeli in »povezovanju z bogom« s kreativnim ustvarjanjem z rokami, vendar so jo udeleženke le redko videvale, ko se je pojavila, pa je bila za varnostno steno. »Počutim se, kot bi izgubila vero v boga,« je izjavila ena od razočaranih gostij.