Japonski milijarder nehal iskati sanjsko žensko za na Luno

Gre za osebne razloge. Za odstop od projekta se je opravičil.
Fotografija: Japonski milijarder Jusaku Maezava očitno noče spoznati ženske svojih sanj prek resničnostnega šova. FOTO: David Mcnew/AFP
Odpri galerijo
Japonski milijarder Jusaku Maezava očitno noče spoznati ženske svojih sanj prek resničnostnega šova. FOTO: David Mcnew/AFP

Jusaku Maezava, japonski milijarder, je »iz osebnih razlogov« nehal iskati žensko svojih sanj, za kar je stekla produkcija dokumentarnega šova.

Dvanajstega januarja je Maezava, ki je pri Spacexu zakupil raketo za polet do Lune, prek družbenih omrežij pozval ženske in dekleta, naj se prijavijo na natečaj, prek katerega je poskušal najti žensko svojega življenja.

Štiriinštiridesetletni ločenec z dvema otrokoma je pred kratkim končal razmerje z japonsko manekenko Ajame Goriki. Septembra lani je Maezava odstopil s položaja predsednika uprave krovnega podjetja Zozo, s katerim je obogatel, potem ko je več kot 50-odstotni delež za dobri dve milijardi evrov prodal japonski veji Yahooja, ki je v lasti velikana SoftBank.

Strastni zbiratelj umetnin in avanturist je prijave zbiral do 17. januarja in prijavilo se je 27.722 žensk. Zdaj jih je zagotovo razočaral. Na twitterju je zapisal: »Zaradi osebnih razlogov sem obvestil televizijo Abema, da ne želim več sodelovati pri projektu iskanja partnerice. Zaprosil sem za odpoved snemanja. Kljub moji pristni in iskreni pripadnosti oddaji je del mene vseskozi dvomil. Kesam se, da sem sklenil in sporočil svojo sebično odločitev 27.722 ženskam, ki so se pogumno prijavile na natečaj.« Dodal je, da ve, da je številne razočaral – tako prijavljene ženske kot tudi ekipo pri televiziji – in se jim je tudi opravičil.



Maezava je poskušal najti pravo ljubezen. »Imam 44 let. Vame se plazijo čustva osamljenosti in praznine, zato razmišljam samo o nečem: najti žensko, ki bi jo ljubil. Rad bi našel življenjsko partnerko. Z njo si želim iz vesolja svetu poročati o ljubezni in svetovnem miru,« je zapisal ob začetku sprejemanja prijav. Po scenariju bi izbranko nato popeljal na nepozabno potovanje z raketo Starship, ki jo sicer še gradijo, do Lune in nazaj. Na poti bi ga spremljala še peščica umetnikov, ki bi nato dogodivščino prelili v umetniško delo.

Glede na to, da je polet predviden šele za leto 2023, ima nenavadni japonski poslovnež še veliko možnosti, da najde ljubezen svojega življenja.  

Preberite še:

Komentarji: