Jimmy Carter kljub 14 šivom in oteklemu očesu spet poprijel za orodje

Najstarejši živeči predsednik ZDA je po nedeljskem padcu na domu v Plainsu znova v akciji.
Fotografija: Zakonca Carter sta se zopet zatopila v delo. FOTO: Usa Today/Reuters
Odpri galerijo
Zakonca Carter sta se zopet zatopila v delo. FOTO: Usa Today/Reuters

Nashville – Najstarejši živeči ameriški predsednik Jimmy Carter, ki je minuli teden dopolnil že 95 let, se po padcu v domači hiši v Plainsu počuti dobro. Kljub opaznim posledicam na obrazu – štirinajstim šivom, močno oteklemu levemu očesu in velikemu povoju nad njim – je ponovno zgrabil za orodje in se posvetil dobrodelnemu projektu, gradnji 21 novih domov v okviru dobrodelne organizacije Habitat for Humanity.

Carter, ki je padel v nedeljo med odhodom k bogoslužju, je pojasnil okoliščine nezgode: »Padel sem in s čelom udaril na oster rob, zaradi česar sem moral v bolnišnico. Oskrbeli so me s 14 šivi, verjetno pa ste sami opazili, da moje oko izgleda nekoliko drugače kot običajno. Toda humanitarno delo ne more čakati, zato sem zdaj tu v Nashvillu in spet pomagam zidati hiše.« Pri tem mu ob strani neutrudno stoji soproga Rosalynn.



Neprofitna organizacija Habitat for Humanity bo z zbranimi sredstvi do leta 2021 zgradila dvanajst novih družinskih hiš in 26 stanovanj. Zakonca Carter se s prostovoljstvom ukvarjata že tri desetletja in pol, v tem času sta pomagala zgraditi že številne objekte v ZDA in drugod po svetu. Njuna organizacija združuje 103.000 prostovoljcev v 14 državah sveta, tudi v Indiji, Južni Koreji in na Filipinih.

Preberite še:

Komentarji: