Kdo ima najgrši kip?

Če ste kdaj zavidali živim legendam, ste odslej lahko pomirjeni. Tudi njim še zdaleč ni lahko.
Fotografija: Ga prepoznate? FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Ga prepoznate? FOTO: Facebook

Zadnji primer iz sveta slavnih, ki potrjuje, da neprijetna usoda ne ločuje med običajniki in zvezdniki, je egiptovski nogometaš Mohamed Salah, ki je z bravurozami v lanski debitantski sezoni pri Liverpoolu prišel v najožji izbor za nogometaša leta, ob boku Argentinca Lionela Messija in Hrvata Luka Modrića.

Če se Salah že ni spustil na politične zelenice, mnogi so prepričani, da bi zlahka postal egiptovski predsednik, niti ni postal najboljši nogometaš, so se mu poklonili s kipom. Kjer pa se je zapletlo. Spomnimo, nedolgo nazaj je bil v večnost ulit tudi Portugalec Cristiano Ronaldo, a bolj kot občudovanje je njegov kip na letališču rodne Madeire zbudil posmeh.

A če je Salah v prejšnji sezoni Portugalca prehitel s kakovostnimi igrami, ga je tudi s kipom – njegov ulitek, namenjen večnosti, naj bi bil še precej klavrnejši od Portugalčevega.

Kip Mohameda Salaha je ustvaril umetnik Mai Abdel Allah in ni bilo potrebno veliko časa, da je postal tarča vsesplošnega zgražanja. Mo, ki je v lanski sezoni za Liverpool zabil sanjskih 32 golov, resda je z rdečimi zgubil finale lige prvakov in ni blestel na SP, je upodobljen v značilnem položaju, ko z razširjenimi rokami slavi zadetek.

Tegobno je, da kip niti malo ne spominja na original. Tako imenovano umetniško delo primerjajo s pevcem Artom Garfunklom, in kar je še neprijetneje, s filmskim Marvom, zlikovskim dolginom iz filma Sam doma. Pa še nekaj se sprašujejo po družabnih omrežjih – zakaj ima Salah telo osemletnika?

Komentarji: