Korejski idoli padajo

Južnokorejski pop zvezdnik Džang Džun Jang skrivoma snemal intimne odnose in jih nalagal na splet.

Objavljeno
13. marec 2019 14.45
Posodobljeno
13. marec 2019 15.19
Zvezdnik se je javno pokesal za svoje nemoralno početje.
FOTO: Youtube
G. K.
G. K.
Idoli K-popa, kratica označuje (južno)korejski pop, padajo kot domine. Džang Džun Jang, 30-letni pevec in tekstopisec, didžej, igralec in televizijec je drugi zvezdnik, ki se se je v kratkem času ujel v mrežo spolnih škandalov.

Priznal je, da je skrivoma snemal spolne donose z ženskami in posnetke delil na spletu. Poleg tega je obljubil, da se popolnoma umika tako iz glasbenega kot televizijskega posla.

Priznanje je prišlo v javnost le dan po tem, ko se je zaradi obtožb o organiziranju prostitucije sesul imperij superzvezdnika glasbene skupine Big Bang Seungrija, ki so ga zaradi življenja na veliki nogi imenovali korejski Veliki Gatsby.

Džang Džun Jang ni bil vpleten v organizirani seksualni kriminal, je pa obtožen, da je med spolnimi odnosi brez privoljenja posnel najmanj deset žensk. Za storjeno se je opravičil tako svojim oboževalcem kot žrtvam, katerim je grobo posegel v zasebnost.

Skesano je izjavil: »Do konca življenja bom obžaloval svoja nemoralna in nezakonita dejanja, v polni meri bom sodeloval v preiskavi in sprejel kakršnokoli kazen, ki mi bo naložena.« Džang ni prvič pleten v seksualno afero, podobnih obtožb je bil pred tremi leti deležen od nekdanjega dekleta, ki pa je od pregona odstopila.

Južna Koreja se otepa epidemije nelegalno snemane spolnosti, skrite kamere so nemalokrat nameščene v straniščih, garderobah in naložene na splet, kajpada brez vednosti žrtev. Samo lani je policija obravnavala približno 6000 tovrstnih prijav.