Kraljevska poroka za milijardo evrov

Ne le poročnih zvonov, na dan, ko si bosta večno zvestobo obljubila princ Harry in Meghan Markle, bodo Britanci poslušali tudi žvenket denarja.
Fotografija: Princ Harry in Meghan Markle odštevata ure do poroke. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Princ Harry in Meghan Markle odštevata ure do poroke. FOTO: Reuters

Kraljevska poroka šestega v vrsti za britanski prestol in njegove ameriške izbranke naj bi po pričakovanju britanskemu gospodarstvu prinesla več kot milijardo evrov.
 
Izdelovalci spominkov pričakujejo, da bodo navdušeni obiskovalci kupili vse od skodelic, krožnikov, čajnikov do lesenih žlic, kopalk in kondomov s podobo mladoporočencev. Nakup takšnih spominkov naj bi v blagajne prodajalcev prinesel skoraj 140 milijonov evrov. Dodaten dohodek predstavljajo ulične zabave in slavje ob poroki.
 
Koristi od poroke naj bi imel tudi turizem. Lani si je Buckinghamsko palačo, londonsko rezidenco Elizabete II., ogledalo skoraj pet milijonov turistov, tako imenovani kraljevi turizem pa je prinesel 630 milijonov evrov, poroča Bloomberg. Poroka bo to število predvidoma le še povečala. Poroka leta bo Otok brezplačno oglaševala, za kar bi morali sicer odšteti na milijone evrov.

Meghan je kraljevi družini prinesla hollywoodski glamur. 
Meghan je kraljevi družini prinesla hollywoodski glamur. 


Samo glamurozna nevesta oziroma tako imenovani učinek Meghan, ko je vsak kos obleke, v katerem se pojavi v javnosti, takoj razprodan, bo po nekaterih izračunih britanskemu gospodarstvu prinesla 170 milijonov evrov.



Osebno premoženje Elizabete II. je ocenjeno na 350 milijonov evrov.
Osebno premoženje Elizabete II. je ocenjeno na 350 milijonov evrov.


Komentarji: