Kraljica soula je hudo bolna

Nazadnje je nastopila novembra lani v New Yorku na dogodku fundacije Eltona Johna, zadnji javni nastop pa je imela v Filadelfiji avgusta lani.

Objavljeno
13. avgust 2018 13.58
Posodobljeno
13. avgust 2018 15.53
Pevka, znana po uspešnicah, kot sta Respect in I Say a Little Prayer, ima že več let zdravstvene težave. FOTO: AFP
STA
STA
Čikago – Kraljica soula, 76-letna Aretha Franklin, je hudo bolna in v Detroitu obkrožena z družino, je v ponedeljek na spletni strani Showbiz 411 zapisal družinski prijatelj in novinar Roger Friedman. Na twitterju se je oglasil tudi novinar NBC Harry Hairston: »Govoril sem s tesnim prijateljem Arethe Franklin in njeno družino. Pevka ni dobro.«

Pevka, znana po uspešnicah, kot sta Respect in I Say a Little Prayer, ima že več let zdravstvene težave. Leta 2010 so ji odkrili raka trebušne slinavke, že prej pa se je spopadala z alkoholizmom, odvečnimi kilogrami in kajenjem. V minulih letih je odpovedala že več nastopov, te so ji odsvetovali tudi njeni zdravniki.


 

Nazadnje pela novembra lani


Nazadnje je nastopila novembra lani v New Yorku na dogodku fundacije Eltona Johna, ki se bori proti aidsu, zadnji javni nastop pa je imela v Filadelfiji avgusta lani. »To je bila čudežna predstava, saj se je Aretha že tedaj borila z izčrpanostjo in dehidracijo,« je zapisal Friedman.

Aretha Franklin je v dolgoletni karieri prejela 18 nagrad gremi skupaj z nagrado za življenjske dosežke. Med njenimi najprepoznavnejšimi uspešnicami so tudi (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, Day Dreaming, Jump to It, Freeway of Love in A Rose Is Still A Rose.

image
Aretha Franklin je v dolgoletni karieri prejela 18 nagrad gremi skupaj z nagrado za življenjske dosežke. FOTO: AFP

 

Kot prva ženska v dvorani slavnih


Leta 1987 je bila kot prva ženska sprejeta v Dvorano slavnih rock 'n' rolla. Leta 2005 jo je tedanji ameriški predsednik George W. Bush odlikoval z medaljo svobode, najvišjim ameriškim civilnim odlikovanjem, ki ga podeljujejo za prispevke k ameriškim interesom, miru v svetu ter za kulturne in druge dosežke.

Januarja 2009 je Aretha Franklin pela na inavguraciji Baracka Obame.