Lažna milijonarka pristala v zaporu

Z lažnim imenom je najemala zasebna letala, živela v najdražjih hotelih in hodila na luksuzne zabave.
Fotografija: V zaporu bo preživela od štiri do dvanajst let, dolžina zaporne kazni bo odvisna od njenega obnašanja v zaporu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V zaporu bo preživela od štiri do dvanajst let, dolžina zaporne kazni bo odvisna od njenega obnašanja v zaporu. FOTO: Reuters

Več let je uživala v razkošju, toda zdaj bo vsaj štiri leta živela v zaporu, saj so ugotovili, da so njeni milijoni lažni. Nemka Anna Sorokin se je namreč pretvarjala, da je potomka milijonarja, s čimer je prevarala več ameriških bank, hotelov in trgovin.

Z lažnim imenom Anna Delvey je žrtve prepričala, da ima lastni sklad z milijoni dolarjev, zato je najemala zasebna letala, živela v najdražjih hotelih in hodila na luksuzne zabave. Računov ni plačala, ampak je obljubljala, da jih bo iz svojega sklada poravnala nekoč v prihodnosti.

FOTO: AFP
FOTO: AFP


V resnici je hčerka nekdanjega tovornjakarja in ima precej malo denarja. »Opravičujem se za vse napake, ki sem jih storila,« je dejala po sodbi, poroča BBC.
 

Denarja preprosto nima


FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
Sodišče jo je obsodilo zaradi tatvin v vrednosti dvesto tisoč dolarjev. V zaporu bo preživela od štiri do dvanajst let, dolžina zaporne kazni bo odvisna od njenega obnašanja v zaporu, prav tako so ji v kazen všteli življenje v priporu od oktobra 2017. Nerešeno ostaja še vprašanje, ali jo bodo ameriške pristojne službe izročile v Nemčijo.

Da je milijonarka, se je pretvarjala kar štiri leta. Njeni odvetniki so jo branili, češ da je želela uspeti v New Yorku in da bi prek ustvarjenih povezav prišla do poštenega denarja in poplačala dolgove. Anna Sorokin je sicer na sodišče prišla skrbno urejena, saj je obleko izbrala s pomočjo stilista.

Tožilstvo je prepričano, da denarja ne bo vrnila, ker ga preprosto nima. A morda bo drugače v prihodnosti. Američani že ugibajo, ali bodo njeno zgodbo prenesli v televizijsko serijo ali film, kar bi lahko nemški prevarantki omogočilo nekaj zaslužka.

Komentarji: