Nova fotografija malega Archieja

Najmlajšega člana kraljeve družine bodo krstili julija.

Objavljeno
16. junij 2019 17.00
Posodobljeno
16. junij 2019 17.31
Archie Harrison Mountbatten-Windsor FOTO: SussexRoyal
S. S.
S. S.
V Veliki Britaniji danes praznujejo dan očetov in seveda so številni (slavni) izkoristili priložnost, da se na družbenih omrežjih pohvalijo z ljubečim odnosom z očetom. Tudi člani kraljeve družine. Vojvoda in vojvodinja Susseška sta tako na instagramu objavila novo fotografijo v šestega maja rojenega Archieja Harrisona Mountbatten-Windsorja.

Malček se pestuje v naročju očeta, ki ga še drži za prst.Harry in Meghan s fotografijo obeležila tudi materinski dan, ki ga za razliko od naših krajev v ZDA, Kanadi, Avstraliji in še nekaterih drugih državah praznujejo 12. maja.Sunday Times pa je medtem objavil podrobnosti o Archiejevem krstu. Malčka bodo predvidoma julija krstili v kapeli svetega Jurija v Windsorski palači. Leta 1984 so tam krstili tudi Harryja, v kapeli sta si Meghan in Harry maja lani tudi obljubila večno zvestobo. Dečka bodo, kot navaja britanski medij, oblekli v repliko tradicionalne kraljeve oblekice za krst, ki jo je naročila kraljica Viktorija, prvič pa so jo uporabili leta 1841 za krst njene najstarejše hčere, princese Viktorije. Kasneje so originalno obleko za krst nadeli tudi kraljici Elizabeti leta 1926, nato pa tudi obema princema Williamu in Harryju. Repliko sta leta 2013 in 2015 že nosila tudi princ George in princesa Charlotte. Archieja bodo krstili z vodo iz reke Jordan, ki ima velik simbolni pomen za kristjane in jude, saj naj bi v reki krstili Jezusa Kristusa.

Na krstu bo po navedbah časnika manjkala kraljica, saj ima že predvidene druge obveznosti. Lani je ni bilo niti na krstu najmlajšega sina vojvode in vojvodinje Cambriške Louisa, medtem ko se je krsta njegovega starejšega bratca in sestrice kraljica udeležila.

Na družbenih omrežjih sta v čas dneva očetov fotografiji objavila tudi princ William in Kate Middleton. Na enem posnetku sta William in najmlajši Louis, na drugem je William s svojim očetom Charlesom.Prva fotografija je na družbenih omrežjih požela nekaj nerganja, češ, ali ima William samo enega otroka oziroma zakaj manjkata George in Charlotte.