Meghan in Harry razkrila ime prvorojenca (VIDEO)

Po besedah mamice je otrok zelo miren.

Objavljeno
08. maj 2019 13.51
Posodobljeno
08. maj 2019 19.14
FOTO: AFP
S. S.
S. S.
Vojvoda in vojvodinja Susseška sta svetu pokazala svojega prvorojenca. Presrečna mamica Meghan je ob tem povedala: »Ima presladek temperament. Zelo je miren. Sanjski je.« S soprogom Harryjem sta se ob tem komentarju prisrčno zasmejala, nato je Harry dodal: »Ne vem, po kom ima to mirnost.«

Osmega pravnuka sta danes predstavila tudi kraljici, obenem pa sta predstavila še ime. Poimenovala sta ga Archie Harrison Mountbatten-Windsor, kar je marsikoga presenetilo, saj ime Archie na stavnicah ni kotiralo visoko. Najvišje na stavnicah je bilo mogoče zaslediti imena Albert, Arthur in Alexander.

image
Princ Harry in Meghan sta pokazala otročiča, rojenega v ponedeljek. FOTO: Dominic Lipinski/Reuters


Presrečna starša sta se odločila, da za ime svojega sina ne uporabita kraljevega naziva, kar je lahko močan pokazatelj, da sina ne želita vzgajati preveč »kraljevsko«, piše BBC.

O prvih dneh starševstva je Meghan povedala, da je magično in čudovito. »Imam dva najboljša fanta na svetu in zelo sem srečna.«

Harry je dodal: »Starševstvo je čudovito. Odlično je.«

»Minili so le trije dnevi, ampak navdušena sva nad najino štručko sreče.«

image
FOTO: Dominic Lipinski/AFP


Kraljevi par je želel polno zasebnost in tako sta se izognila javni predstavitvi otroka, kot sta to naredila princ William in Kate, ko sta njune tri otročiče vedno javnosti pokazala ob prihodu iz porodnišnice. Meghan in Harry sta tako v kraljevo palačo Windsor povabila peščico izbranih fotografov in snemalcev. 

Za zdaj še niso potrdili, kje je Meghan rodila. Po nekaterih informacijah je rodila doma v rezidenci Frogmore, po drugih pa, da je rodila v zasebni bolnišnici Portland v Londonu. 

image
FOTO: Dominic Lipinski/AFP


image
FOTO: Dominic Lipinski/Reuters


image
FOTO: Dominic Lipinski/AFP


image
FOTO: Dominic Lipinski/AFP