Melania Trump o boju proti drogam in rojakih

V odgovoru na novinarsko vprašanje je omenila tudi Slovenijo, kjer da je v primerjavi z ZDA veliko manj zasvojenosti.

Objavljeno
06. marec 2019 15.28
Posodobljeno
06. marec 2019 15.38
Melania Trumb je ob svojem predavanju o drogah v Las Vegasu doživela stoječe ovacije. FOTO: Afp
K. H.
K. H.
Prva dama ZDA Melania Trump je ob koncu obiskovanja otrok po zahodu ZDA spregovorila tudi o zasvojenosti z zdravili in nedovoljenimi drogami. Med nastopom v gledališču v Las Vegasu, kjer je pozvala novinarje, naj raje poročajo o tragičnih smrtih zaradi drog, namesto da objavljajo opravljive in trivialne zgodbe, je požela stoječe ovacije.

V odgovoru na novinarsko vprašanje je omenila tudi Slovenijo, kjer da je v primerjavi z ZDA veliko manj zasvojenosti. »Trudijo se po najboljših močeh, da bi preprečili mladim, da bi zašli na slaba pota,« je povedala o svojih rojakih in dodala, da se z 12-letnim sinom Barronom veliko pogovarja o nevarnosti drog, ter predlagala staršem, da otroke seznanijo s to problematiko že pri osmih letih.

Je pa Melania Trump v odgovorih na vprašanja, ki so prišla po družabnih medijih, postregla s še nekaj podrobnostmi o svojem vsakdanjem življenju, med drugim o tem, da še ni kuhala v Beli hiši, saj je zadovoljna s hrano, ki jo pripravijo tamkajšnji mojstri, in da so priljubljen obrok družine Trump špageti.

Svoj običajni delovnik je opisala takole: »Zelo sem zaposlena. Vstajam zgodaj in poskrbim, da gre moj sin v šolo. Nato začnem delo. Moja ekipa je v vzhodnem krilu. V rezidenci deluje sto ljudi, sodelujem tudi z zgodovinskim združenjem Bele hiše, saj je treba poskrbeti, da je v njej vse brezhibno.«