Meryl Streep in Nicole Kidman v Netflixovem filmu The Prom

Na velike zaslone prihaja priredba broadwayskega glasbenega filma, ki pripoveduje o škandalu v konservativnem mestu.
Fotografija: Zvezdnici nastopata tudi v TV-seriji Majhne laži. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Odpri galerijo
Zvezdnici nastopata tudi v TV-seriji Majhne laži. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters

Igralki Meryl Streep (70) in Nicole Kidman (52) bosta igrali v Netflixovem filmu The Prom (Maturantski ples), ki ga načrtuje Ryan Murphy, ustvarjalec TV-serij, kot sta Glee in Ameriška grozljivka. To bo filmska priredba istoimenskega broadwayskega muzikala, v njem pa bosta nastopili tudi glasbenici Awkwafina in Ariana Grande.

Zgodba se bo nanašala na škandal pri maturi v konservativnem mestu. Lezbična študentka je izključena z maturantskega plesa, ker bi rada pripeljala na zabavo prijateljico. Proti tej krivici se združijo vidne igralske zvezde, ki hočejo pomagati ženskama, a se s tem znajdejo v središču pozornosti, sta o vsebini zapisali reviji Variety in Hollywood Reporter. Meryl Streep in Nicole Kidman skupaj nastopata tudi v TV-seriji Majhne laži.


Priljubljeni oskarjevki


Prejšnjo soboto je dobitnica treh oskarjev in 21 nominacij Meryl Streep praznovala 70. rojstni dan. Samo v zadnjih dveh letih je navduševala tudi kot odgovorna direktorica in lastnica Washington Posta Katharine Graham v filmu Zamolčani dokumenti, kot barvita sestrična Mary Poppins Topsy v Mary Poppins se vrača in v okrnjeni pojavnosti tudi kot pojoča Donna v Mamma Mia! Spet začenja se. Vlog se je od leta 1978, ko je igrala v Lovcu na jelene, nabralo že toliko, da je na predlanski 74. podelitvi zlatih globusov prejela nagrado za življenjsko delo Cecila B. DeMilla za izjemen prispevek k zabavni industriji.

Avstralska oskarjevka Nicole Kidman slovi po lepoti, višini in igralskem talentu. Leta 2006 je bila najbolje plačana igralka v filmski industriji. Med njenimi najbolj znanimi filmi so Dnevi grmenja, Ženska za umret (1995), Moulin Rouge! (2001) in Ure do večnosti (2002).

Komentarji: