Mitt Romney uporablja skrivni twitter račun

Ameriški republikanski senator se je na družbenem omrežju izdajal za Pierra Delecta.

Objavljeno
21. oktober 2019 16.47
Posodobljeno
21. oktober 2019 16.49
72-letni republikanec je večkrat kritiziral Donalda Trumpa, češ da ni sposoben voditi države. FOTO: Aaron Bernstein/Reuters
J. K.
J. K.
Senator in nekdanji predsedniški kanditat Mitt Romney je razkril, da uporablja skrivni twitter profil. Kot je povedal novinarju McKayu Coppinsu z revije The Atlantic, prek profila anonimno spremlja ameriške politične debate.

Romney prek njega sledi sedemsto uporabnikom, med katerimi so novinarji, športniki in komiki, ni pa med njimi ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Novinarju je razložil, da ga Trumpovo »nenehno čivkanje« spravlja ob živce, predsednika pa je primerjal s svojo mlado nečakinjo. »Rad jo imam, toda kar je preveč, je preveč.«


»C'est moi«


Čeprav je priznal, da uporablja skrivni profil, pa Romney vendarle ni hotel razkriti, kakšno ime ima ta profil. Zato je McKay Coppins opravil kratko preiskavo, v kateri je ugotovil, da Romneyjevim družinskim članom na twitterju sledi neki uporabnik Pierre Delecto, @qaws9876. Ko je senatorja vprašal, ali je to on, mu je odgovoril v francoščini »C'est moi« (To sem jaz).

image
Romneyjev »nič več« skrivni twitter račun. FOTO: Reuters


Romney ni edini ameriški politik, ki se je odločil za skrivni profil na tem družbenem omrežju, poroča BBC. Nekdanji direktor FBI James Comey se je na twitterju izdajal za teologa Reinholda Niebuhrja, nekdanji kongresnik Anthony Weiner pa je prek profila Carlos Danger pošiljal spolno eksplicitne fotografije mladoletnici, zaradi česar so ga obsodili na petnajstmesečno zaporno kazen.

V ameriški javnosti so se večkrat pojavila namigovanja, da je tudi Donald Trump v preteklosti uporabljal profile s skrivnimi imeni.