Moč ljubezni Céline Dion

Film o kanadski pevki bo režirala francoska igralka Valerie Lemercier. Dve izjemni ustvarjalki in perfekcionistki.
Fotografija: Največji hit Céline Dion je pesem iz filma Titanik My heart Will Go On. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Odpri galerijo
Največji hit Céline Dion je pesem iz filma Titanik My heart Will Go On. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters

Življenje pevke Céline Dion je tik pred tem, da dobi svojo filmsko različico. Konec leta 2020 bo na sporede kinematografov prišla biografska drama z naslovom Power of Love, v prevodu Moč ljubezni. Režirala ga bo Valerie Lemercier, francoska igralka, ki bo glavno junakinjo tudi upodobila.
 

Rene in Céline


Valerie Lemercier FOTO: Wikipedija
Valerie Lemercier FOTO: Wikipedija
Kot je povedala za portal Variety, ne bo povsem strogo sledila vsem biografskim podatkom kanadske zvezdnice, bo pa po poročanju STA izpostavila ključne dogodke v njenem življenju, začenši z otroštvom v kanadskem Quebecu v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

Céline Dion je odraščala je v revni, a srečni družini, kot je nekoč dejala, v njej je bila najmlajša med 14 otroki. Ko je posnela prvo skladbo (Ce n'etait qu'un reve) – napisala pa jo je z materjo Therese in bratom Jacquesom – je bila stara komaj 12 let. Drugi brat, Michael, jo je poslal menedžerju Reneju Angelilu, ki je takoj prepoznal mladi up in je za izid njenega prvega albuma vzel hipoteko na svoje domovanje. Iz poslovnega odnosa se je razvila ljubezen in Angelil in Céline Dion sta se decembra 1994 poročila. Zakon je trajal vse do njegove smrti januarja 2016.

Céline Dion – leta 1988 na evrovizijskem odru, zdaj globalna zvezda. Foto Wikipedija
Céline Dion – leta 1988 na evrovizijskem odru, zdaj globalna zvezda. Foto Wikipedija

 

Navdih iz žalovanja


Takrat se je pevka, ki je pri dvajsetih letih zmagala na Pesmi Evrovizije, zavila v žalost in prav ta del njenega življenja je najbolj ganil Valerie Lemercier. Odkrila je moč ljubezenske zgodbe ter izjemen humor zakoncev, prav tako je bolje razumela, kako sta Rene in Céline skupaj z njeno materjo združila ambicije iz deklice ustvarila eno največjih svetovnih zvezd.

Kot so sporočili iz francoskega studia Gaumont, ki bo film produciral, druži pevko in režiserko dvoje pomembnih lastnosti. Obe sta izjemno močni ustvarjalki in perfekcionistki. Valerie Lemercier je režirala že nekaj francoskih filmskih uspešnic, med njimi sta Vaša visokost (2005) in Marie-Francine (2017).

Komentarji: