Mötley Crüe so po petih letih preklicali slovo

Ameriški rokerski veterani pravijo, da nove generacije oboževalcev zahtevajo, da se spet združijo.

Objavljeno
21. november 2019 22.00
Posodobljeno
21. november 2019 22.00
Mötley Crüe leta 2012 na Švedskem. Foto Wikipedija
STA
STA
Ameriški rokerski veterani, združeni v skupino Mötley Crüe, vendarle še ne bodo nehali nastopati, čeprav so imeli že pred petimi leti poslovilno turnejo. To so sklenili 31. decembra 2015 in na novinarski konferenci podpisali dogovor o prenehanju igranja na turnejah. Te dni pa so objavili video, ki prikazuje, kako je pogodbo razneslo. Kot so pojasnili, ne velja več, saj to od njih zahtevajo oboževalci.

S tem so požrli tudi besede basista Nikkija Sixxa; ta je ob takratnem »slovesu« za Rolling Stone dejal: »Ni ga denarja, za katerega bi se odločil spet nastopiti. Zelo sem namreč ponosen na to, kako smo končali.« To odločitev je 60-letni Sixx zagovarjal še februarja, ko so se ob napovedi biografskega filma The Dirt, ki je v kina prišel marca, začele širiti govorice o ponovni združitvi.

image
Nikki Sixx in Mick Mars Foto Wikipedija

 

Ni še datumov


Govorice so se okrepile v zadnjem času, kar so v skupini pozdravili s tvitom, da se jim zdi zamisel zanimiva. Tvit je bil po pisanju BBC pozneje sicer zbrisan. Na turneji, za katero še niso znani datumi in prizorišča, se bodo skupini Mötley Crüe menda pridružili rokerji iz zasedb Def Leppard in Poison.

Mötley Crüe so leta 1981 ustanovili prav basist Nikki Sixx, bobnar Tommy Lee, kitarist Mick Mars in pevec Vince Neil. Izdali so devet albumov in jih prodali v več kot stomilijonski nakladi. Med uspešnicami so Dr. Feelgood, Girls, Girls, Girls in Shout at the Devil.