Muke po Jacksonu

Zaradi škandalov okoli očeta Michalea Jacksona njegov 17-letni sin Blanket trpi in molči.

Objavljeno
11. marec 2019 18.30
Posodobljeno
11. marec 2019 18.30
Trpeči najstnik Blanket. FOTO: Shutterstock
G. K.
G. K.
Obtožbe o spolnih zlorabah mladoletnikov, ki se kopičijo na ramah preminulega kralja popa Michaela Jacksona, izjemno negativno vplivajo na Jacksonovega najmlajšega sina, 17-letnega Blanketa Jacksona, še posebej, odkar je na svetlem dokumentarec Leaving Neverland.

»Blanket je bil vedno najglasnejši deček v razredu, a zdaj ni več tako. Potegnil se je vase, slabo se počuti, celo govoriti je nehal. Skrbi me za njegovo zdravje, kar se govori o njegovem očetu, je zanj preveč,« je povedal pevčev nečak TJ Jackson.
Najstnika Blanketa naj bi vsi želeli zaščititi pred zunanjim svetom, pred kvarnimi vplivi, a to je nemogoče.

»Le vase se zapira in težko mu je zaradi vsega, kar se dogaja. Fanta skušajo popolnoma izolirati, kar pa nikakor ni v redu,« je povedal nek drug sorodnik rodbine Jackson.

Zaradi domnevnih očetovih grehov pa nima težav le njegov najmlajši sin, ampak tudi 20-letna hčerka Paris, ki je že pred časom izrazila strah, da bodo škandali okoli padlega zvezdnika utegnili škoditi njeni igralski karieri, da bi jo začeli producenti po tekočem traku zavračati.

Po premieri kontroverznega dokumentarca Dana Reeda Leaving Neverland (Zapustiti Neverland) na HBO, ki je razdelil javnost že po premieri na festivalu Sundance, je televizijska ikona Oprah Winfrey gostila režiserja Reeda in oba pričevalca, Wada Robsona in Jamesa Safechucka, ki naj bi ju zvezdnik Michael Jackson zlorabil, ko sta bila še otroka.

Kljub grožnjam družine Jackson in obtožbam je HBO dokumentarec premierno predstavil prve dni marca; zgodilo se je pričakovano. Podoba Michaela Jacksona, nenazadnje dojemanje njegove glasbe, sta za vedno spremenjena.