Na britanski televiziji »umorili« politika Nigela Faragea

Voditelja stranke Brexit je močno razjezil prizor iz serije, ki prikazuje smrt namišljenega politika iz 19. stoletja.
Fotografija: Pred nekaj tedni je Faragea razsrdila tudi komičarka Jo Brandt.  FOTO: Vincent Kessler/Reuters
Odpri galerijo
Pred nekaj tedni je Faragea razsrdila tudi komičarka Jo Brandt.  FOTO: Vincent Kessler/Reuters

Britanski evroskeptik Nigel Farage je ostro kritiziral britansko televizijo Channel 4 zaradi serije Year of The Rabbit (Zajčje leto), v kateri so prikazali umor desničarskega politika Neila Fromagea. Farage je o prizoru dejal, da je »ogaben in neodgovoren«. Channel 4 predvaja vsebine, ki so politično povsem pristranske,« je 55-letni politik povedal za časnik Daily Star.


S ščepcem soli


Serija se dogaja v Londonu leta 1887 in sledi inšpektorju Rabbitu, ki preiskuje politike, prince ulične tolpe itd., izšla pa je prejšnji mesec. V zadnji epizodi je nastopil tudi lik Fromage, ki je tik pred smrtjo – med govorom so ga namreč ustrelili v glavo – spregovoril o priseljenski nevarnosti: »Migrantov po mestu mrgoli in se širijo kot rak. Če bodo prevzeli naše mesto, smo lahko prepričani samo o enem … kri, kri, kri.«

Na Farageove kritike so se odzvali tudi predstavniki Channel 4, ki so poudarili, da je smrt politika namerno pretirana. »Year of the Rabbit je viktorijanska komedija, v njej nastopajo povsem izmišljeni in nenavadni liki, kot so plenilci grobov, morilski zgodovinarji in pokvarjeni politiki, njihova dejanja pa je treba jemati cum grano salis (s ščepcem soli).«


Slavni mlečni napitek


Pred nekaj tedni je Faragea razsrdila tudi komičarka Jo Brandt, ki se je na BBC pošalila o nedavnem incidentu, v katerem je dvaintridesetletni Paul Crowther politika polil z mlečnim napitkom. Brandt, ki je znana po tem, da rada spregovori brez dlake na jeziku, je poudarila, da bi bilo bolje, če bi voditelja stranke Brexit polili s kislino.

Incident se je zgodil, ko je Farage nagovarjal volivce pred evropskimi volitvami v Newcastlu. Sprva nasmejani politik je hitro spremenil razpoloženje, ko se je mimo varnostnikov prebil Crowther in vanj zalučal napitek, ta pa se je razlil po njegovi obleki. Evroskeptičnega politika so hitro odpeljali s prizorišča, Crowtherja pa je policija aretirala.

Preberite še:

Komentarji: