Na dražbi predmeti Keitha Flinta, frontmana The Prodigy

S pridobljenimi sredstvi bodo poplačali glasbenikove neporavnane finančne obveznosti.

Objavljeno
08. oktober 2019 08.55
Posodobljeno
08. oktober 2019 09.04
Flint se je britanski skupini The Prodigy sprva pridružil kot plesalec, nato pa je postal glavni pevec, odpel je tudi največji uspešnici skupine Firestarter in Breathe, ki sta obe osvojili vrh britanskih glasbenih lestvic. FOTO: Alessia Pierdomenico/Reuters
Be. B., STA
Be. B., STA
Čez mesec dni bo avkcijska hiša Cheffins Fine Art iz Cambridgea na dražbo dala več predmetov, ki so pripadali pokojnemu pevcu skupine The Prodigy Ketihu Flintu. Med predmeti so zlate plošče, nagrade, njegova oblačila oziroma kostumi ter nakit navaja BBC. Z dobljenimi sredstvi bodo poplačali njegove neporavnane finančne obveznosti.  

Med predmeti so tudi po naročilu narejena postelja iz hrasta in železa, njegov piercing dvojni septum, stol in pručka Kaboom oblikovalca Jimmieja Martina, prav tako tudi motoristična oprema in več nagrad, ki jih je Flint prejel za svoje glasbeno ustvarjanje. Ob predmetih pa avkcijska hiša ni objavila izklicnih cen, saj pravijo, da jih je težko ovrednotiti.  

Direktor Cheffins Fine Arts Martin Millard je dejal, da bo dražba ponujala veliko zanimivih predmetov, prek katerih bo možen vpogled v njegovo osebno življenje in ki bodo osvetlili razliko med njim kot performerjem in njegovim osebnim življenjem.Flint, pevec in frontman elektropunk zasedbe, je umrl 4. marca letos. 49-letnika so našli obešenega v njegovem domu, mrliška oglednica pa je ob vzroku njegove smrti zapisala, da ne obstaja dovolj dokazov, da bi potrdili, da si je pevec res sam vzel življenje. Njegove smrti sicer ne obravnavajo kot sumljive.

Po rezultatih toksikoloških preiskav je imel Flint za časa smrti v krvi sledi kokaina, alkohola in kodeina. »Nikoli ne bomo zares vedeli, kaj se je tistega dne pletlo v njegovi glavi,« je presodila mrliška oglednica.