Na smrt bolna preko facebooka išče rešitelja

Čeprav zdravniki menijo, da za bolno 23-letno Liso Sweeding ni več pomoči, dekle ni obupalo.
Fotografija: Lisa Sweeding iz Ulma upa, da se bo na facebooku našel nekdo, ki jo bo lahko ozdravil. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Lisa Sweeding iz Ulma upa, da se bo na facebooku našel nekdo, ki jo bo lahko ozdravil. FOTO: Facebook

Zdravniki menijo, da za 23-letno Liso Sweeding ni več pomoči. Dekle ima raka na prsih in srčno popuščanje, v njeni zdravniški kartoteki pa so zabeležene še številne druge bolezni, ki jih je premagala ali pa se z njimi še vedno spopada. A dekle se ne da, hoče živeti in zato zdaj preko facebooka išče zdravnika, ki bi ji bil pripravljen pomagati in se skupaj z njo boriti za življenje, kljub majhnim možnostim za rešitev.

Ob njeni fotografiji, ki jo je objavila na facebooku, bi človek sprva pomislil, da gre za običajen selfi. Simpatično, nasmejano mlado dekle iz Ulma, ki zre naravnost v gledalca. A v besedilu ni običajnih sproščenih tonov, temveč poziv: »Potrebujem vašo pomoč.« Že leta 2008 so ji na kliniki v Münchnu opravili transplantacijo srca. Kljub temu ima še vedno hude težave zaradi srčnega popuščanja, pred dvema letoma so ji odkrili Burkittov limfom. Letos pa je njeno telo napadla še levkemija. Zaradi vseh teh zdravstvenih težav ji zdravniki ne morejo več pomagati. Zdravljenje raka ne pride v poštev, ker bi vsaka kemoterapija močno škodila njenemu srcu.

Kljub temu dekle ni obupalo. »Preveč mlada sem še, da bi umrla in tega tudi ne nameravam. Prosim, delite (to objavo) toliko in tako pogosto, kot je le mogoče. Ali pa mi pišite, če poznate kogar koli, ki bi mi morebiti lahko pomagal. Tako zelo bi vam bila hvaležna.« Več kot 40.000 ljudi je že delilo njeno objavo, z vsako delitvijo se krepi tudi njeno upanje.

Komentarji: