Na sodišču zaradi otipavanja

V ameriški zvezni državi Massachusetts se je začel proces zaradi domnevnega spolnega napada na 18-letnega mladeniča.
Fotografija: Nadaljevanje procesa je sodnik določil za 4. marec. FOTO: Nicole Harnishfeger/Pool Reuters
Odpri galerijo
Nadaljevanje procesa je sodnik določil za 4. marec. FOTO: Nicole Harnishfeger/Pool Reuters

»Nisem kriv,« se bo oskarjevec Kevin Spacey zagovarjal na sodišču na otoku Nantucket v Massachusettsu, kjer se je danes z izrekom obtožnice začel proces zaradi domnevnega spolnega napada na 18-letnega mladeniča. Čeprav so si odvetniki prizadevali, da se osramočenemu Spaceyju ne bi bilo treba soočiti z obtožnico pred očmi javnosti, je sodnik to brez razlage zavrnil.



V sodno dvorano je vstopil obkrožen s turisti, novinarji, kamerami in droni, zaradi katerih je bil komaj viden. Dogodek, ki utegne 59-letnemu hollywoodskemu zvezdniku prinesti do pet let zapora, naj bi se zgodil leta 2016, v javnost pa je pricurljal šele v začetku leta 2017, ko se je igralec soočil s številnimi obtožbami o nadlegovanju izpred 30 let. Po škandalu je poniknil, oglasil se je šele med božičnimi prazniki, ko je objavil kratek videoposnetek, v katerem znova nastopi kot predsednik Underwood iz televizijske serije Hiša iz kart.

V sodno dvorano je Spacey vstopil obkrožen s turisti, novinarji, kamerami in droni, zaradi katerih ga je bilo mogoče komaj še opaziti. FOTO: Nicole Harnishfeger/Pool Reuters
V sodno dvorano je Spacey vstopil obkrožen s turisti, novinarji, kamerami in droni, zaradi katerih ga je bilo mogoče komaj še opaziti. FOTO: Nicole Harnishfeger/Pool Reuters


V tem nenavadnem posnetku okrca tiste, ki so nagnjeni k obsojanju, in napove skorajšnjo vrnitev. »Resnica bo prišla na dan,« je prepričan igralec, ki danes v sodni dvorani ni spregovoril. Sodnik mu je naložil, naj se ne približuje domnevni žrtvi in naj bo dosegljiv po telefonu.

Fant, zaradi katerega se je znašel na sodišču – drugi primeri še niso bili dovolj raziskani –, je sin nekdanje televizijske novinarke Heather Unruh. V času domnevne zlorabe je delal v lokalu, vendar se je, ker je bil premlad, da bi lahko užival alkoholne pijače, Spaceyju predstavil kot 23-letnik. To je eden od razlogov, da obramba zvezdnika dvomi o verodostojnosti fantovih izjav. Ta je dejal, da mu je igralec ves čas nosil pivo in viski ter v nekem trenutku predlagal: Napijva se!, nato naj bi ga otipaval. Menda obstaja tudi posnetek o tem, ki ga je fantu priskrbela prijateljica. Nadaljevanje procesa je sodnik določil za 4. marec, vendar igralcu takrat ne bo treba priti na sodišče.

FOTO: Brian Snyder/Reuters
FOTO: Brian Snyder/Reuters

Preberite še:

Komentarji: