Najboljši Bond? Devetdesetletnik!

Bralci spletne strani britanske revije Radio Times so v anketi izbirali svojega najljubšega Bonda.

Objavljeno
10. avgust 2020 12.05
Posodobljeno
10. avgust 2020 12.16
Sean Connery kot James Bond v filmu Goldfinger iz leta 1964. FOTO: Dokumentacija Dela
Med vsemi igralci, ki so stopili v čevlje agenta 007, je daleč največ (44 odstotkov) od 14.000 prejetih glasov prejel legendarni Sean Connery.

Škotski igralec, ki bo 25. avgusta praznoval 90. rojstni dan, je prehitel Timothyja Daltona in Piercea Brosnana, medtem ko se aktualni agent v službi njenega veličanstva Daniel Craig ni uvrstil v prvo trojico.

image
Škotski igralec bo 25. avgusta dopolnil 90 let. FOTO: Lucas Jackson/Reuters


Za Timothyja Daltona je glasovalo 32 odstotkov vprašanih, za Brosnana pa 23 odstotkov. Anketa je potekala v več krogih, pri čemer sta se v vsakem pomerila po dva Bonda. Craiga je tako v neposrednem dvoboju izločil ravno kasnejši zmagovalec. Za Conneryja je glasovalo 56 odstotkov sodelujočih, za Craiga pa 43 odstotkov.

Pierce Brosnan je s 76 odstotki glasov prepričljivo slavil proti Georgeu Lazenbyju, najbolj presenetljiva pa je bila tretja runda, v kateri je Dalton z 49 odstotki glasov premagal Rogerja Moora, ki je zbral 41 odstotkov glasov. Trije finalisti so se na koncu pomerili še med seboj.

image
Po mnenju mnogih najboljši Bond vseh časov. FOTO: Dokumentacija Dela


Urednik spletne strani radiotimes.com Tim Glanfield je izid komentiral z besedami: »Sean Connery je znova dokazal, da je Bond z Midasovim dotikom. Njegova privlačnost v vlogi agenta 007 je brezčasna.«

Devetinosemdesetletnik je tajnega agenta z licenco za ubijanje ovekovečil v prvih petih delih franšize. Začel je s filmom Dr. No leta 1962 in kariero Bonda sklenil s filmom Diamanti so večni leta 1971.

image
Je čas za prvega temnopoltega Bonda? Oboževalke Idrisa Elbe bi bile navdušene. FOTO: Andrew Kelly/Reuters


Novembra v kinematografe prihaja najnovejši Bond z naslovom No Time to Die, v katerem bo petič in zadnjič v službi njenega veličanstva Daniel Craig. Ugiba se že o njegovem nasledniku, med imeni, ki se pojavljajo, pa je tudi temnopolti zvezdnik Idris Elba.
Povezane vsebine