Najlepši obraz in dobro srce  

Krono letos najlepše Zemljanke je osvojila Mehičanka Vanessa Ponce de León, ki se kot prostovoljka zavzema za revne deklice in migrante.

Objavljeno
12. december 2018 19.30
Posodobljeno
12. december 2018 19.30
Lepota s poslanstvom. FOTO: AFP
G. K.
G. K.
V kitajskem mestu Sanya so ustoličili letošnjo uradno najlepšo Zemljanko. Krono 68. mis sveta si je nadela 26-letna Mehičanka Vanessa Ponce de León. Žirije in avditorija ni prepričala le z lepoto in vsakoletno frazo, da se bo zavzemala za mir na svetu, ampak predvsem z življenjsko zgodbo, poslanstvom.

Odrasla je v mehiškem mestecu Guanajuato, z zmago na tekmovanju za mis sveta pa je postala prva Mehičanka, ki ji je to uspelo. Poleg izjemne lepote mladenko krasi predvsem dobro srce. V prostem času se ukvarja s humanitarno dejavnostjo, zavzema se za izobraževanje deklic iz revnejših okolij, poleg tega je prostovoljka v centru za migrante v najrevnejših predelih države.

Končala je študij mednarodnih gospodarskih odnosov kot ena izmed najboljših študentk, ima tudi diplomo iz študija človekovih pravic. Je članica upravnega odbora rehabilitacijskega centra, ki pomaga deklicam z razvojnimi težavami.

Če se od dobrote vrnemo k lepoti, naslov mis sveta ni njen prvi. Leta 2014 je zmagala na tekmovanju za mehiški top model, s čimer je vstopila v svet manekenstva. Sodelovala je v kampanjah najprestižnejših blagovnih znamk, Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger in drugih.

Za najlepšo Zemljanko so jo izbrali v konkurenci 118 deklet, v finale pa so se poleg Vanesse uvrstile še mis Tajske, Belorusije, Jamajke in Ugande.