Najprej srce in operacija, potem knjiga

Sir Michaela Palina, člana nekdanje zabavljaške skupine Monty Python, jeseni pričakujejo bolnišnici.
Fotografija: Michael Palin v Buckinghamski palači po imenovanju za viteza komandanta reda sv. Mihaela in sv. Jurija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Michael Palin v Buckinghamski palači po imenovanju za viteza komandanta reda sv. Mihaela in sv. Jurija. FOTO: Reuters

Mick Jagger ni edini znani šetinsedemdesetletnik z manjšimi zdravstvenimi težavami: nekdanji montypythonovec, 76-letni sir Michael Palin, znani komik, voditelj dokumentarnih in popotniških televizijskih oddaj ter avtor številnih knjižnih uspešnic, je zaradi načrtovane srčne operacije odpovedal jesensko turnejo nastopov, na kateri je nameraval predstavljati novo knjigo.

Na svojem blogu je igralec, ki je pred leti za BBC ponovil potovanje Vernovega junaka Phileasa Fogga in v osemdesetih dneh obkrožil svet, zapisal, da so popuščanje srčne zaklopke odkrili že pri rutinskem pregledu pred petimi leti, vendar do začetka letošnjega leta ni čutil, da je z njim kaj narobe.

Po tistem, ko je zadnje mesece začutil, da hitreje opeša, pa so mu svetovali, naj se odloči za operacijo. V bolnišnico bo šel septembra in pravi, da bo po zagotovilih zdravnikov okreval v treh mesecih.

Svoje sporočilo javnosti je naslovil Aparat, ki se oglaša ping!, kar je aluzija na film skupine Monty Python The Meaning Of Life , Smisel življenja.



Je pa zato moral prestaviti turnejo, na kateri bi predstavljal knjigo Dnevnik iz Severne Koreje, ki je nastala na podlagi lani posnetega dokumentarnega filma za postajo Channel 5. Založba Penguin je sporočila, da bo kupcem vrnila denar za kupljene vstopnice.

Britanska kraljica Elizabeta II. je Palinu leta 2000 podelila naziv komandanta reda britanskega imperija, konec lanskega leta pa je bil povzdig­njen v viteza, saj je postal član oziroma vitez komandant reda sv. Mihaela in sv. Jurija.
 

Komentarji: