»Naravnost navdušena« nad prvim šolskim dnevom

Charlotte Cambriška je v spremstvu staršev in starejšega brata vkorakala v prestižno šolo Thomas‘s Battersea.

Objavljeno
05. september 2019 14.17
Posodobljeno
05. september 2019 14.47
O šestletni Charlotte se govori, da je kot izrezana prababica, kraljica Elizabeta II. FOTO: Pool New/Reuters
J. K.
J. K.
Danes je pomemben dan za princeso Charlotte, prvič je namreč prestopila prag šole. Štiriletnica se je pridružila starejšemu bratu princu Georgeu na prestižni šoli Thomas's Battersea v južnem Londonu, poroča The Telegraph. V šoli poučujejo 560 dečkov in deklic med četrtim in trinajstim letom starosti, njihovo vodilo pa je »bodite prijazni«.

K pouku sta otroka pospremila vojvoda in vojvodinja Cambriška, princ William in Kate Middleton. Kot je nekoliko pozneje ponosni oče dejal britanskim medijem, je bila štiriletna Charlotte »naravnost navdušena«, da bo lahko sedla v šolske klopi.


Ne boji se fotografskih objektivov


Princeska je na poti v šolo veselo poskakovala v družbi svojega šestletnega brata, ki je učenec na Thomas's Battersea že dve leti, in staršev, manjkal je le enoletni princ Louis. Pred vhodom je veselo druščino pričakala ravnateljica Helen Haslem.Princeska je že zdaj znana po iskrivih in samozavestnih nastopih pred fotografskimi objektivi. Po rojstvu brata Louisa je ogrela srca Britancev, ko se je na stopnicah pred porodnišnico nenadoma obrnila, se nasmehnila in pomahala fotografom. Med bratovim krstom pa jim je celo zabrusila: »Vi pa niste bili povabljeni!«

image
 FOTO: Pool New/Reuters


O šestletni Charlotte se sicer govori, da je kot izrezana prababica, kraljica Elizabeta II. – zlasti po nasmehu ter obliki obraza in oči. A čeprav se zdi, da je princesa Charlotte kot rojena za prestol, so pred njo trije sorodniki – princ Charles, oče William in seveda starejši brat, princ George.