Nemški odvetnik si je v kleti naredil kopijo slavnega studia

Ob 20-letnici nemškega Milijonarja so Jana Stroha za komaj verjetno lojalnost povabili v pravi kviz, kjer je osvojil glavno nagrado.

Objavljeno
05. september 2019 17.00
Posodobljeno
06. september 2019 09.01
Ob bogastvu, ki si ga je priigral, je povedal, da ne misli pustiti službe odvetnika v hamburški mestni upravi. FOTO: Youtube
G. K.
G. K.
Nemški odvetnik, 35-letni Jan Stroh, je gotovo največji oboževalec kviza Milijonar. Neštetokrat se je prijavil za nastop, a bil redno zavrnjen. Zato si je v kleti hiše uredil kopijo televizijskega studia, z vizualno-zvočnimi učinki, celo palmami, kakršne imajo v dejanskem studiu. In Milijonarja igral za hobi, največkrat s prijatelji in večinoma je zmagoval.

Zaradi obsedenosti s kvizom je zanemarjal družinske obveznosti, praznovanja. Nič ga ni moglo odvrniti, da si ne bi v neposredno ogledal vseh 1407 oddaj.


Hobi, s katerim si je prislužil milijon evrov


Ob 20-letnici nemškega Milijonarja pa so Stroha za komaj verjetno lojalnost povabili v pravi kviz. »Ko sem se po dolgih letih nastopanja v svojih kvizih pojavil v pravem, sem imel izredno tremo, bal sem se, da bom že ob začetnih vprašanjih zmrznil.« Ko je pravilno odgovoril na vprašanje, vredno 500 evrov, se je sprostil. Preprosto si je predstavljal, da je v domačem improviziranem studiu, da je izpraševalec eden njegovih prijateljev in – prišel do konca ter osvojil milijon evrov.

Ob bogastvu, ki si ga je priigral, je povedal, da ne misli pustiti službe odvetnika v hamburški mestni upravi. »Kupil pa si bom novo obleko, šel bom na počitnice v Avstralijo, določeno vsoto pa bom dal v dobrodelne namene.«

Milijonar je v Nemčiji na sporedu dvakrat tedensko, izvirna, angleška različica, se je rodila leta 1998 in je bila na malih ekranih do leta 2014. Milijonarja predvajajo v 50 državah, nemška verzija pa je doslej zdržala najdlje. Še sreča, saj sicer na svetlo ne bi prišla zgodba hamburškega odvetnika in njegove – razgledanosti.