Neverjetna preobrazba Renee Zellweger

Slavna igralka bo zaigrala v najnovejšem filmu o Judy Garland.

Objavljeno
10. julij 2019 16.30
Posodobljeno
10. julij 2019 16.31
Režijo filma Judy je prevzel britanski gledališki režiser Rupert Goold. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
STA, J. K.
STA, J. K.
Američanka Renee Zellweger je v novi vlogi v filmu Judy komaj prepoznavna. Iz večne blondinke se je za potrebe biografskega filma o Judy Garland spremenila v kratkolaso rjavolasko, je mogoče videti v napovedniku.

Film je umeščen v čas zadnjih nasto pov ameriške zvezde v Londonu leta 1968, leto kasneje je Judy Garland umrla. Za Judy Garland (1922–1969) je bilo leto 1968 zelo burno. Psihično in fizično izžeta je bila v sporu z menedžerjem, imela je finančne težave, v tem času je spoznala tudi svojega petega moža, glasbenika Mickeyja Deansa.


Judyina usoda je bila vse prej kot srečna


Režijo filma Judy je prevzel britanski gledališki režiser Rupert Goold, scena rist je Tom Edge, ob Renee Zellweger pa nastopajo še Jessie Buckley, Rufus Sewell in Michael Gambon. Judy Garland je kot otrok zaslovela v filmskem muzikalu Čarovnik iz Oza (1939), v katerem je zapela pesem Over the Rainbow. A njena usoda je bila vse prej kot srečna. Življenje nadarjene umetnice so ob vsem blišču zaznamo vale številne osebne krize in zasvojenost. Zaradi prevelikega odmerka uspavalnih tablet je umrla v starosti 47 let.Petdesetletna Zellwegerjeva se je rodila leta 1969 v mestecu Katy v Teksasu. Zaslovela je z vlogo v grozljivki Teksaški pokol z motorko: Nova generacija, nato je nastopila v filmskih uspešnicah, kot so Jerry Maguire, Betty, Dnevnik Bridget Jones, Cinderella Man: legenda o boksarju in Chicago. Za stransko vlo go v filmu Hladni vrh je dobila oskarja. Nazadnje je odigrala vlogo hladnokrv ne podjetnice v Netflixovi seriji What/If. Od leta 2012 je v zvezi z ameriškim glasbenikom Doylom Bramhallom II.