Oče in sin spet združila moči

Odpirata produkcijski studio v New Yorku.

Objavljeno
16. julij 2019 11.15
Posodobljeno
16. julij 2019 11.39
Oče in sin De Niro. FOTO: Hollywod Reporter
B. M.
B. M.
V New Yorku se odpira še en produkcijski studio – za njim stojita Robert De Niro in njegov sin Raphael. Dva meseca po objavi Netflixa, da bo odprl studio v Bushwicku, se je skupina z Robertom De Nirom na čelu odločila za gradnjo studia v vrednosti 425 milijonov dolarjev.

Robert De Niro s sinom, nepremičninskim posrednikom Raphaelom De Nirom, ter producentka Jane Rosenthal in podjetje Wildflower kupujejo parcelo na 87. aveniji, ki je trenutno v lasti proizvajalca klavirjev Steinway & Sons, veliko skoraj 200.000 kvadratnih metrov. Po dosedanjih dogovorih, ki bodo predvidoma sklenjeni do konca leta, bo družba Steinway & Sons prodala parcelo za 73 milijonov dolarjev.

»Naj bodo film, televizija, virtualna resničnost ali računalniške igre, vedno je priložnost za pripovedovanje dobrih zgodb ljudem po svetu,« je za New York Times povedal Adam Gordon, predsednik družbe Wildflower. »Povpraševanje po izvirnih vsebinah narašča, mesto New York pa je s prostorom za ­ustvarjanje talentov in ustvarjalno energijo odlično okolje za tovrstno produkcijo.«

To je očitno ugotovilo nekaj produkcijskih hiš, ki so si zadnja leta za sedež izbrale prav New York. Robertu De Niru je to naložbo verjetno prišepnil njegov sin Raphael, ki je med slavnimi znan kot odlični nepremičninski posrednik in je bil pred dvema letoma oklican za najboljšega posrednika za luksuzna stanovanja na Manhattnu. Med njegovimi strankami so tudi Jon Bon Jovi, Renée Zellweger, Travis Kalanick in Kelly Ripa. Sin igralca in igralke Diahnne Abbott je igral tudi v več filmih, dvakrat celo ob slavnem očetu, ter se kot producent podpisal pod tri filme, leta 2003 pa prosil za licenco za nepremičninskega agenta. Z očetom Robertom sta partnerja pri več projektih, med drugim sta solastnika butičnega hotela s petimi­ zvezdicami Tribeca.