Od ministranta do multimilijonarja

Hrvaškemu nogometašu Mateu Kovačiću je s prestopom v Chelsea kapnilo 50 milijonov evrov, a največje bogastvo je njegov značaj.
Fotografija: Ljubezen iz šolskih dni. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Ljubezen iz šolskih dni. FOTO: Instagram

S prestopom iz madridskega Reala v londonski Chelsea je Mateo Kovačić postal najdražji nogometaš v hrvaški zgodovini. A bolj kot zaradi bogastva je 25-letnik zanimiv zaradi svojega značaja.

Mateo je odrasel v delavski družini, kjer je prejel predvsem prave življenjske vrednote. Oče Stipe je za sina storil vse, se žrtvoval, ko je bilo treba družino preživeti z delom v Avstriji, in po vrnitvi na Hrvaško, kjer se je kmalu pokazalo, kakšen nogometni biser je Mateo.

Oče je bil nekaj časa zaposlen v zagrebški plinarni, bil je tudi hišnik na stadionu. Čeprav so se že pri 12 letih za dečka zanimali evropski velikani, je Matea zanimal zgolj Dinamo. In v svojih načelih, skromnosti, se ni spremenil niti zdaj, ko je multimilijonar.
Tisti, ki so ga spremljali na športni poti, njegov prvi pomembni prestop je bil v milanski Inter, od tam prek Madrida v London, pravijo, da je izjemno lepo vzgojen.

Kot najstnik je bil ministrant, poleg tega je poliglot, govori nemško, italijansko, angleško, špansko in seveda hrvaško. Redko kdo, pravijo, je ob vseh uspehih ohranil tako izrazito trezno glavo kot Mateo Kovačić – bil je in ostal fant iz soseščine. Napovedujejo mu nogometno še bogatejšo pot, kot jo je prehodil rojak Luka Modrić.

Prelepa Izabel je Mateova srednješolska ljubezen, večno zvestobo sta si obljubila v cerkvi, v kateri sta se leta pred tem prvič videla in zaljubila. Zadnja leta sta bivala v evropskih metropolah, zdi pa se, da se Izabel najbolje počuti na zdajšnji postaji.

V Londonu. Mimogrede, Britanci jo primerjajo s Shakiro in so jo poimenovali kraljica Londona, velja pa tudi za modno gurujko in spletno influencerko.

Komentarji: