Od princa z Bel Aira do kralja instagrama (FOTO in VIDEO)

»Sveži« princ z Bel Aira praznuje 50. rojstni dan. In zdi se, da je še vedno tako mladosten kot takrat, ko ga je stric Phil nejevoljno sprejel v svoj dom. 
Fotografija: Will Smith nekoč in danes. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Will Smith nekoč in danes. FOTO: Reuters

»V Zahodni Filadelfiji rojen in vzgojen,« je repal Will Smith v uvodni pesmi TV nanizanke Princ z Bel Aira. Serija, ki so jo začeli predvajati leta 1990, je pomenila vnovičen zagon njegove kariere, slavo pa prinesla tudi ostalim igralcem, ki so imeli vidnejše vloge. A Smith je v resnici edini od takrat svetovno znane igralske zasedbe, ki je slavo znal dobro vnovčiti in obdržati.



Smith je bil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja znan predvsem kot reper. In to kot uspešen reper, ki je tudi dobro služil. A proti koncu desetletja je mladenič zapravljal preveč, pri tem pa tudi pozabil na plačilo davkov. Bil je na robu bankrota, ko mu je uspel veliki met – podpisal je pogodbo za snemanje humoristične serije. Ni šlo za neko premišljeno potezo, šlo je bolj za srečo.

Smith je v videu, objavljenem na youtubu, opisal, da je bil v tistem času v res slabem položaju. »Bil sem slaven, a bil sem tudi reven. To pa je res slaba kombinacija. Ker si slaven, ljudje te prepoznajo, a te prepoznajo medtem, ko se voziš z avtobusom,« v videu pripoveduje Smith. Splet naključij je pripeljal do tega, da se je na najnižji točki svojega življenja Smith odzval vabilu in odšel na zabavo k glasbeniku Quincyju Jonesu. Slednji je bil producent nove serije in Smithu je v roke potisnil scenarij. Želel je, da si v 10 minutah zapomni vlogo in jo odigra. Smith je prosil za več časa, a Jones mu je dal vedeti, da gre za avdicijo tukaj in zdaj. Lahko bi zapisali, da je ostalo zgodovina, a kar se je dogajalo po seriji je mogoče še bolj pomembno.

V času, ko delo na televiziji ni bilo tako cenjeno in so bili pravi zvezdniki le tisti, ki jim je uspel preboj v filmski svet, si je Smith želel tudi tega uspeha. A na tej poti je imel nekaj težav – znano je denimo, da je zavrnil vodilno vlogo v uspešni trilogiji Matrica in namesto tega zaigral v ne tako dobrem filmu Divji, divji zahod. Na srečo so bile njegove slabe odločitve redke, dobre pa so ga privedle do filmov, kot so Poredni fantje, Dan neodvisnosti, Možje v črnem in Sovražnik države. Vse to ga je vodilo do biografskega filma o Muhammadu Aliju – za glavno vlogo v filmu Ali si je prislužil nominacijo za oskarja za najboljšo glavno moško vlogo. Uspešno filmsko kariero so spremljali tudi glasbeni hiti – Men in Black, Gettin' Jiggy wit it, Miami, obudil pa se je tudi spomin na njegove starejše hite, kot so Girls Ain't Nothing But Trouble, Summertime in Just Cruisin.

S soprogo Jado Pinkett-Smith imata enega najbolj trdnih hollywoodskih zakonov, pa čeprav ju vedno spremljajo govorice o ločitvi. FOTO: Jeff Haynes/Reuters
S soprogo Jado Pinkett-Smith imata enega najbolj trdnih hollywoodskih zakonov, pa čeprav ju vedno spremljajo govorice o ločitvi. FOTO: Jeff Haynes/Reuters




Z vzponom njegove kariere se je večal tudi medijski pritisk. Govorice o ločitvi in izpostavljanje njegovega spogledovanja s scientologijo (čeprav nikoli ni bil član omenjene cerkve) sta bili glavni kosti, ki so ju glodali rumeni mediji. Z njim v središču pozornosti ni bila le njegova soproga, prav tako igralka Jada Pickett Smith, pač pa tudi njuna otroka. Potomcema Smith je bila očitno v zibelko položena želja po slavi in tako sta tudi otroka začela delati v »industriji«. Hčerka Willow je največji uspeh dosegla s pesmijo Whip it, medtem ko se je sin Jaden najprej preizkusil v filmskem svetu (zaigral je tudi ob očetu v filmu V iskanju sreče, Will pa je bil tudi za vlogo v tem filmu nominiran za oskarja), zdaj pa se tudi on bolj znajde v glasbi (v ZDA poslušajo predvsem njegovo pesem Icon).

In kaj te dni dela zdaj 50-letni Will Smith? Predvsem se posveča družbenim omrežjem – najbolj zavzet je za objave na instagramu. Težko je verjeti, da si je aplikacijo prenesel šele decembra 2017, saj je v tem kratkem času res postal kralj tega družbenega omrežja. Tu svojim sledilcem spet kaže tisto plat, ki so jo njegovi oboževalci spoznali v »svežem« princu. Je navihan, zabaven, v objave vloži res veliko energije. Mogoče celo malo preveč, saj mu je na enem od posnetkov žena Jada dejala: »Izbrisati moraš ta instagram, prevzel je tvoje življenje!« 
 

Preberite še:

Komentarji: