Okitena svojo šestdesetletnico praznuje v Maroku

Ne le z nakitom, rojstni dan je proslavila tudi z nakazilom dobrih 50.000 evrov v dobrodelno fundacijo.

Objavljeno
16. avgust 2018 14.39
Posodobljeno
16. avgust 2018 15.38
Šestdesetletna mama šestih otrok se z nastopanjem v javnosti še vedno upira ustaljeni paradigmi omejene svobode izražanja. FOTO: Instagram
Be. B.
Be. B.
Madonna danes praznuje šestdeset let. Glasbena ikona, ki je – zmeraj provokativna – zaznamovala več generacij, se je odločila, da bo ves teden praznovala v posebnem slogu: okitena s tradicionalnimi oblačili tamkajšnjih žensk v Maroku, piše Vogue.

Na svojem profilu na instagramu je objavila več fotografij, na zadnjo objavljeno nad čelom drži napis »The Queen«, pod fotografijo pa je zapisano: »V primeru, če bi kdo pozabil.« Objavila je še tri selfije, na katerih ima na glavi trak, na katerem so srebrne verige, rdeče krogle, okoli vratu pa ima nakit, kakršnega nosijo domorodci severne Afrike.»Skoraj rojstnodnevni selfi,« je zapisala v opisu ene od fotografij.

Med njenim dopustom po severni Afriki je pevka na predvečer rojstnega dne v času molitve obiskala Medino. »Sprehod skozi labirint Medine v času molitve,« je zapisala v opisu kratkega videa.

Praznovanje je tako sedemkratna dobitnica gremija in prejemnica dveh zlatih globusov začela že zgodaj. Dva dni pred rojstnim dnem je objavila fotografijo z rdečim maroškim pokrivalom v kombinaciji z veliko nakita in zraven pripisala: »Danes nosim torto na svoji glavi.«Da bi zaznamovala rojstni dan, je Madonna v malavijsko fundacijo nakazala slabih 53.000 evrov (60.000 dolarjev), da bi tako pomagala otrokom v Malaviju. Glasbena ikona, ki ima posvojene štiri malavijske otroke, je zapisala: »Za svoj rojstni dan si ne morem zamisliti boljšega darila kot povezati svojo globalno družino s to čudovito deželo in otroki, ki našo pomoč najbolj potrebujejo.«

image
Madonna s posvojeno hčerjo Mercy James in biološko hčerjo Lourdes FOTO: Mike Hutchings/Reuters


Madonna je leta 2006 ustanovila neprofitno organizacijo Raising Malawi za zagotavljanje zdravstvenih in izobraževalnih programov, predvsem za deklice iz Malavija. Že v prvih 24 urah od odprtja fundacije je zbrala več kot osem tisoč evrov (10.000 dolarjev).