Omamna kaplja čez rob

Oskarjevka Anne Hathaway do 54. leta ne bo poskusila niti kapljice alkohola.
Fotografija: Je njena radikalna odločitev trezna? FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Je njena radikalna odločitev trezna? FOTO: Reuters

Hollywoodska zvezdnica, 36-letna Anne Hathaway, ima precej težav z javno podobo. Ko je leta 2013 prejela oskarja za stransko žensko vlogo v filmu Nesrečniki, se je na družabnih omrežjih nanjo vsul cunami negativnosti.

Ljudi je motil njen videz na podelitvi, pretirana patetičnost, oprostili ji niso niti slabega vodenja podelitve zlatih kipcev nekaj let prej, skratka, čeravno je humanitarka, ambasadorka ZN, borka za pravice žensk, jo ima javnost v zobeh.

Zdaj je javno spregovorila še o svojih težavah z odvisnostjo. Od alkohola, ki ga je prenehala uživati pred tremi meseci. »Pila sem po malem, a ves čas, vendar alkohol ni vplival na moje delo.« Oči so se ji odprle nekega jutra, ko je sinka Jonathana spremljala v vrtec. »Nisem vozila, a bila sem popolnoma brez volje in moči. To je bila kaplja čez rob

Sprejela je radikalno odločitev, alkohola se ne bo dotaknila naslednjih 18 let, dokler njen sin ne bo dopolnil 21 let.
Po igranju v nekaj družinskih filmih je Anne Hathaway igrala dramatični vlogi v filmih Havoc in Gora Brokeback, igrala je tudi v filmu Hudičevka v Pradi in bila Jane Austen v filmu Ljubljena Jane.

Leta 2008 je igrala vlogo v filmu Rachel se poroči, za katero je prejela nominacijo za oskarja za najboljšo igralko. Leta 2010 je igrala v dobro prodajanih filmih Valentinovo ter Alica v čudežni deželi.

Revija People jo je leta 2006 uvrstila na seznam 50 najlepših ljudi. Bo z odločitvijo o abstinenci od alkoholnih pijač prepričala nenaklonjeno javnost, ki ji očita predvsem neiskrenost?

Komentarji: