Osma ločitev Larryja Kinga

85-letni televizijski voditelj se še osmič ločuje.

Objavljeno
21. avgust 2019 14.00
Posodobljeno
21. avgust 2019 14.29
Od sedmih žena je Larry ravno s Shawn v zakonu zdržal daleč največ časa. FOTO: Reuters
A. R. K.
A. R. K.
Stari pregovor pravi, da gre v tretje rado, toda ne v primeru legendarnega ameriškega televizijskega voditelja Larryja Kinga. Pri 85-ih se namreč že osmič ločuje, tokrat od Shawn Southwick po 22 letih zakona.

Poročila sta se leta 1997 v bolnišnični sobi, le tri dni pred operacijo, s karero so Kingu odmašili žile. Sad zakona, ki se je, domnevno zaradi Shawnine nezvestobe, skoraj končal že leta 2010, ko sta ločitveni zahtevek vložila oba a sta si kasneje premislila, sta dva sinova, 20-letni Chance in 19-letni Cannon, ki po poročanju ameriških medijev srčno upata, da si bosta starša premislila in se pobotala.

Postavna svetlolaska je sicer Kingova sedma žena, saj je bil dvakrat poročen z isto žensko. Zgodovina Kingovih skokov pred oltar se je začela pisati leta 1952, ko se je pri 19-ih poročil s srednješolsko ljubeznijo Fredo Miller. Zakon se je končal po kakšnem letu, ko sta nevestina starša dosegla razveljavitev.

Sledil je kratek zakon z Anette Kay, ki je novembra 1961 povila sina Larryja mlajšega. Voditelj sina ni spoznal, dokler ni bil ta star že čez 30 let. Istega leta se je poročil s Playboyevo zajčico Alene Akins, že naslednje leto pa sta se razšla.


V osmih zakonih se mu je rodilo pet otrok, ima devet vnukov in štiri pravnuke. Ob pestrem zasebnem življenju je našel čas tudi za impozantno kariero.
1963 je sledila žena številka 4, Mary Francis »Mickey« Stuphin, ki je v voditeljevem objemu zdržala štiri leta. 1967 se je vrnil k zajčici Alene Akins in tokrat sta skupaj vztrajala pet let. 1976 je poskusil srečo z učiteljico matematike in asistentko produkcije Sharon Lepore. Ločila sta se leta 1983.

Šest let kasneje je poslovno žensko Julie Alexander zasnubil na prvem zmenku. Živela sta v različnih mestih in se razšla po manj kot enem letu, uradno pa sta se ločila 1992. Shawn, pevka, igralka in televizijska voditeljica, ki je odraščala v mormonski družini, ga je omrežila leta 1997 in z njo je Larry v zakonu vztrajal daleč največ časa.

image
Larry King in Shawn Southwick v srečnejših časih. FOTO: Reuters


V osmih zakonih se mu je rodilo pet otrok, ima devet vnukov in štiri pravnuke. Ob pestrem zasebnem življenju je našel čas tudi za impozantno kariero.

Na CNN-u je imel več kot 150 oddaj Larry King Live, kjer je gostil predsednike držav, športnike in filmske zvezde. Eden njegovih zadnjih intervjujev pred upokojitvijo je bil z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Pozneje je ustanovil produkcijsko hišo Ora TV in sodeloval z rusko televizijsko mrežo RTV America.