Osma ločitev Larryja Kinga

85-letni televizijski voditelj se še osmič ločuje.
Fotografija: Od sedmih žena je Larry ravno s Shawn v zakonu zdržal daleč največ časa. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Od sedmih žena je Larry ravno s Shawn v zakonu zdržal daleč največ časa. FOTO: Reuters

Stari pregovor pravi, da gre v tretje rado, toda ne v primeru legendarnega ameriškega televizijskega voditelja Larryja Kinga. Pri 85-ih se namreč že osmič ločuje, tokrat od Shawn Southwick po 22 letih zakona.

Poročila sta se leta 1997 v bolnišnični sobi, le tri dni pred operacijo, s karero so Kingu odmašili žile. Sad zakona, ki se je, domnevno zaradi Shawnine nezvestobe, skoraj končal že leta 2010, ko sta ločitveni zahtevek vložila oba a sta si kasneje premislila, sta dva sinova, 20-letni Chance in 19-letni Cannon, ki po poročanju ameriških medijev srčno upata, da si bosta starša premislila in se pobotala.

Postavna svetlolaska je sicer Kingova sedma žena, saj je bil dvakrat poročen z isto žensko. Zgodovina Kingovih skokov pred oltar se je začela pisati leta 1952, ko se je pri 19-ih poročil s srednješolsko ljubeznijo Fredo Miller. Zakon se je končal po kakšnem letu, ko sta nevestina starša dosegla razveljavitev.

Sledil je kratek zakon z Anette Kay, ki je novembra 1961 povila sina Larryja mlajšega. Voditelj sina ni spoznal, dokler ni bil ta star že čez 30 let. Istega leta se je poročil s Playboyevo zajčico Alene Akins, že naslednje leto pa sta se razšla.

1963 je sledila žena številka 4, Mary Francis »Mickey« Stuphin, ki je v voditeljevem objemu zdržala štiri leta. 1967 se je vrnil k zajčici Alene Akins in tokrat sta skupaj vztrajala pet let. 1976 je poskusil srečo z učiteljico matematike in asistentko produkcije Sharon Lepore. Ločila sta se leta 1983.

Šest let kasneje je poslovno žensko Julie Alexander zasnubil na prvem zmenku. Živela sta v različnih mestih in se razšla po manj kot enem letu, uradno pa sta se ločila 1992. Shawn, pevka, igralka in televizijska voditeljica, ki je odraščala v mormonski družini, ga je omrežila leta 1997 in z njo je Larry v zakonu vztrajal daleč največ časa.

Larry King in Shawn Southwick v srečnejših časih. FOTO: Reuters
Larry King in Shawn Southwick v srečnejših časih. FOTO: Reuters


V osmih zakonih se mu je rodilo pet otrok, ima devet vnukov in štiri pravnuke. Ob pestrem zasebnem življenju je našel čas tudi za impozantno kariero.

Na CNN-u je imel več kot 150 oddaj Larry King Live, kjer je gostil predsednike držav, športnike in filmske zvezde. Eden njegovih zadnjih intervjujev pred upokojitvijo je bil z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Pozneje je ustanovil produkcijsko hišo Ora TV in sodeloval z rusko televizijsko mrežo RTV America.

Komentarji: