Ozzy Osbourne se bori s parkinsonovo boleznijo

Slavni glasbenik je kljub bolezni napovedal novo turnejo po Severni Ameriki, ki naj bi jo začel maja.
Fotografija: Ozzy Osbourne upa, da bo kmalu lahko spet stal na odru. FOTO: Bryan Bedder/AFP
Odpri galerijo
Ozzy Osbourne upa, da bo kmalu lahko spet stal na odru. FOTO: Bryan Bedder/AFP

Ozzy Osbourne je razkril, da se bori s parkinsonovo boleznijo. Povedal je, da je moral v začetku lanskega leta zaradi padca po koncertu na operacijo vratu, posledica vsega pa so bile določene poškodbe živcev. Temu je sledila diagnoza ene od oblik parkinsonove bolezni.

Enainsedemdesetletni dobitnik grammyja in nekdanji vokalist skupine Black Sabbath je o svoji diagnozi spregovoril v pogovorni oddaji Good Morning America, da bi utišal namigovanja, da je na smrtni postelji. Resnica je daleč od tega, je dejal in zagotovil, da se po letu dni od podane diagnoze počuti bolje, želi si le, da oboževalci nad njim ne bi obupali, saj jih potrebuje.


Ne pozabite me, ko barve ugašajo


Čeprav zaradi bolezni jemlje zdravila – aprila namerava oditi na zdravljenje v Švico –, upa, da bo kmalu lahko spet stal na odru. Napovedal je turnejo po Severni Ameriki, ki naj bi se začela maja, v torek pa je na twitterju objavil izsek iz besedila pesmi z njegovega novega albuma: »Don't forget me as the colors fade.« (Ne pozabite me, ko barve ugašajo.)

Lani aprila je zaradi zdravstvenih težav odpovedal vse koncerte. »Bilo je najhujše, najdaljše in najbolj boleče leto,« je dejal v pogovorni oddaji.

Preberite še:

Komentarji: