Parada kiča ali srbska poroka desetletja

Srbski mediji so še vedno polni novic o tako imenovani poroki desetletja. Poročil se je namreč sin Svetlane Ražnatović Cece in pokojnega vojnega zločinca Željka Ražnatovića Arkana, Veljko.

Objavljeno
27. november 2019 14.10
Posodobljeno
27. november 2019 15.25
46-letna zvezdnica se je na sinovo poroko pripeljala kar z avtobusom. FOTO: Ljubo Vukelić/Delo
A. R. K.
A. R. K.
Veljkova nevesta je Bogdana Rodić, za poroko pa sta se po poročanju srbskih medijev odločila takoj, ko sta izvedela, da sta v veselem pričakovanju.

Srbski Kurir in Telegraf.rs sta poroko spremljala v živo, stran osveževala vsakih nekaj minut in dogodku posvetila pozornost, primerljivo s porokami britanske kraljeve družine.

Bralci so resnično imeli kaj videti. Vse skupaj je namreč spominjalo na verz »parada pijanstva i kiča« iz pesmi Svirajte mi jesen stiže, Dunjo moja Đorđeta Balaševića.

Že prihod ženina in njegove družine iz Beograda v nevestino naselje Titel je bil spektakularen. Mladi Veljko se je pripeljal z rolls royceem, gostje so mu sledili v mercedesih, glavna zvezda poroke, ženinova mati Ceca, pa se je skupaj s hčerko Anastazijo pripeljala kar v okrašenem avtobusu.

Za to priložnost si je 46-letna pevka razpustila lase in se odela v tigrasto majico in bele hlače, tako ona kot številne gostje poroke pa so se za slovesni dogodek izdatno osvežile z botoksom. Poročni obred je potekal v cerkvi svetega Save v Beogradu.

image
Ceca in številne druge gostje poroke so se za pomembni dan osvežile z botoksom. FOTO: Ljubo Vukelić/Delo


Na poročnem slavju je Ceca nosila oprijeto zlato obleko, najbolj glasno pa je zapela pesem Danas majko ženiš svoga sina.

Poroka sama je bila spektakularna, čeprav so se držali tudi tradicije.

Nevestina obleka je priromala iz Pariza, ženin je – podobno kot njegov oče leta 1995 – na poroki streljal v jabolko, za nevesto je plačal odkupnino, trubače pa je širokogrudno zalagal s 50- in stoevrskimi bankovci. Manjkala nista niti streljanje v zrak in pirotehnika. Okoli 500 povabljencev se je gostilo z izbranimi jedmi.

Po poroki je Veljko, ki se ukvarja z boksom, na družabnem omrežju objavil posnetek, kako hrani prašiče in babici pomaga pri delu okoli hleva, s čimer je najbrž hotel pokazati, da ni razvajen bogataški sin.