Pierce Brosnan bo najlepši na Islandiji

Ob Rachel Adams in Willu Ferrellu bo nastopil v Netflixovem filmu Evrovizija.

Objavljeno
12. avgust 2019 11.05
Posodobljeno
12. avgust 2019 11.39
Tako Brosnan kot njegovi oboževalci so si oddahnili, ko mu ni bilo treba več prepevati. FOTO: Reuters
U. I.
U. I.
Vse kaže, da irsko-ameriški igralec Pierce Brosnan v muzikalu Mamma Mia! le ni tako slabo pel, da mu ne bi znova ponudili vloge v filmu, v katerem se vse suče okrog glasbe. Eden najnovejših projektov Netflixa je namreč Evrovizija, film, v katerem bosta poleg Brosnana nastopila tudi Rachel Adams in Will Ferrell. Zadnja se bosta pojavila v vlogi dveh obetavnih islandskih glasbenikov, Larsa Erickssonga in Sigrit Ericksdottir, ki se jima je ponudila priložnost, da svojo državo zastopata na tem priljubljenem glasbenem tekmovanju.

Brosnan, ki je v svoji karieri odigral vrsto različnih vlog, od akcijskega Jamesa Bonda do romantičnih ljubimcev, pa igra Larsovega očeta, Ericka Erickssonga, domnevno »najlepšega moškega na Islandiji«. Film je trenutno v fazi produkcije v Veliki Britaniji in na Islandiji, na Netflixu pa obljubljajo, da bo naravnost sanjski. Tako Brosnan kot njegovi oboževalci pa si želijo le to, da scenarij zanj ne predvideva opaznejših pevskih vložkov, saj je igralec priznal, da je po tem, ko je odigral in zapel kot Sam Carmichel v muzikalu Mamma Mia in v nadaljevanju Here we go again, začutil pravo olajšanje.

Šestinšestdesetletni, za mnoge večno šarmantni igralec, ki se je rodil na Irskem, od leta 2004 pa ima ameriško državljanstvo, se je začel z igralstvom ukvarjati že pri 15 letih, ko se je iz rodnega kraja Drogheda na vzhodni obali Irske v upanju na uspešno kariero najprej preselil v London, nato pa sta se skupaj s prvo ženo odpravila v ZDA novim priložnostim naproti. Že leta 1982 bi lahko v Jamesu Bondu nasledil legendarnega Rogerja Moora, a ga je pri tem omejevala pogodba in je lahko ponudbo sprejel šele nekaj let pozneje. Agent 007 je bil štirikrat, nazadnje leta 2002 v Umri kdaj drugič.