Po 36 letih se vračajo Izganjalci duhov

Jason Reitman bo režiral nadaljevanje uspešnice, ki jo je posnel njegov oče Ivan.
Fotografija: Jason Reitman je bil star šest let, ko je njegov oče snemal Izganjalce duhov. FOTO Reuters
Odpri galerijo
Jason Reitman je bil star šest let, ko je njegov oče snemal Izganjalce duhov. FOTO Reuters

Niti v Hollywoodu, ali pa zlasti tam, jabolka ne padejo daleč od drevesa. Enainštiridesetletni Jason Reitman je sin Ivana Reitmana, režiserja, ki je leta 1984 pripeljal na filmska platna uspešnico Ghostbusters oziroma Izganjalci duhov.

V spominu filmskih navdušencev so za vedno ostale zabavne peripetije v delovne kombinezone oblečenih lovcev na duhove, ki so jih igrali vrhunski Dan Aykroyd, Bill Murray in zdaj že pokojni Harold Ramis.

Zdaj namerava Jason Reitman zgodbo o raziskovalcih paranormalnih pojavov, ki lov na duhove vzamejo v svoje roke, nadaljevati tam, kjer se je končala. Film so v teh letih že nekajkrat poskusili obuditi na filmskih platnih, a bolj ali manj neuspešno. Leta 1989 so posneli drugi del, nato pa pred tremi leti še žensko verzijo z Melisso McCarthy v glavni vlogi. Odziv občinstva je bil medel, blagajne kinematografov pa se niso ravno napolnile. Režiser je napovedal, da bo zgodbo nadaljeval v sedanjosti, film pa si bo mogoče ogledati poleti 2020. Trenutno pa v kinih vrtijo njegovo politično dramo The Front Runner.

Reitman mlajši se ima za prvega oboževalca Izganjalcev duhov, saj je kot šestletnik velikokrat spremljal očeta na prizoriščih snemanj. Ta je režiral več uspešnih komedij, med njimi Stripes (Greva v vojsko), v kateri sta prav tako nastopila Murray in Ramis, pa komedijo Twins in Policaj iz vrtca, v katerem je igral Arnold Schwarzenegger.

In kako se je na novico o sinovih načrtih odzval oče, 72-letni Ivan? V resnici sploh ni vedel, da njegovega potomca mika posneti nadaljevanje filma. Novica ga je menda ganila do solz.

Komentarji: