»Počutila sem se, kot bi mi spodletelo, ker nisem vedela, kako pogosti so splavi«

Michelle Obama v svoji knjigi razkriva, da je imela v preteklosti hude težave z zanositvijo.
Fotografija: Nekdanja prva dama ZDA je imela težave z zanositvijo. FOTO: Charles Sykes/invision/ap
Odpri galerijo
Nekdanja prva dama ZDA je imela težave z zanositvijo. FOTO: Charles Sykes/invision/ap

Nekdanja prva dama ZDA Michelle Obama je razkrila, da je imela v preteklosti hude težave s plodnostjo. S soprogom sta dlje časa poskušala zanositi, prizadel ju je tudi splav, njuni dve hčeri pa sta naposled uspela spočeti s pomočjo umetne oploditve, razkriva 54-letna Obamova v svojih spominih z naslovom Postati (Becoming), ki bodo izšli v torek.

Del spominov je namreč posvečen tudi začetku razmerja z nekdanjim predsednikom Barackom Obamo in njeno potjo do materinstva, ki je bila vse prej kot lahka.

Nekdanja prva dama ZDA v knjigi namreč med drugim razkriva, da se je par dlje časa trudil zanositi. Ko sta naposled le spočela otroka, je Michelle v prvih tednih nosečnosti splavila.

Obamova sta se dlje časa trudila zanositi. FOTO: Reuters
Obamova sta se dlje časa trudila zanositi. FOTO: Reuters


Svoje občutke ob izgubi nerojenega otroka je danes razkrila tudi v izvlečku pogovora za ameriško televizijo ABC.

»Počutila sem se izgubljeno in osamljeno in počutila sem se, kot bi mi spodletelo, ker nisem vedela, kako pogosti so splavi, saj ne govorimo o njih,« je dejala v pogovoru, ki ga bodo v celoti predvajali v nedeljo.


Biološka ura je resnična


»Biološka ura je resnična,« je še dejala Obamova. Razkrila je, da sta se v sredini njenih 30 let s soprogom nato odločila za umetno oploditev. S tem posegom sta najprej spočela prvo hčerko Malio, nato pa še Sasho.

»Mislim, da je to najhujša stvar, ki si jo ženske lahko naredimo druga drugi - da ne delimo resnice o naših telesih, kako delujejo in kako ne delujejo,« je dodala Obamova, ki je preden je postala prva dama ZDA delala kot pravnica in administratorka. 

Zakonca Obama bosta v razmiku slabega leta izdala vsak svojo biografijo. FOTO: Afp
Zakonca Obama bosta v razmiku slabega leta izdala vsak svojo biografijo. FOTO: Afp


54-letna Obamova je v intervjuju spregovorila tudi o Donaldu Trumpu. Dejala je, da je bila negativno presenečena nad tem, koliko žensk je v predsedniški tekmi leta 2016 izbralo »mizogina« namesto Hillary Clinton. Ko sem izvedela za nespodobne posnetke, na katerih govori o ženskah, sem se zdrznila, je dejala nekdanja prva dama. 

Knjiga Postati je prvi del biografije zakoncev Obama. Barack Obama naj bi svojo izdal predvidoma prihodnje leto.

Pisatelj Josh Kendall, ki trenutno piše knjigo o gibanju #MeToo, je dejal, da je Michelle Obama s svojim govorom v podporo Clintonovi ganila cel narod in da ne bi bil začuden, če bi se njena predsedniška tekma za Belo hišo leta 2020 začela prav v tistem zgodovinskem trenutku. 

Komentarji: