Poezija Lane Del Ray dostopna za en dolar

Pevka je vsem bližnjim prodajalnam knjig sporočila, naj javijo interes za zbirko.
Fotografija: Lana Del Rey: »Knjiga bo stala en dolar, ker so moje misli neprecenljive.« FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
Lana Del Rey: »Knjiga bo stala en dolar, ker so moje misli neprecenljive.« FOTO: Arhiv Dela

Lana Del Ray je po instagramu sporočila, da se veseli izdaje svoje prve pesniške zbirke z naslovom Violet Bent Backwards Over the Grass. Na vprašanje oboževalca, kakšna bo cena zbirke, je odgovorila: »Knjiga bo stala en dolar, ker so moje misli neprecenljive.«

Ameriška pevka, vsestransko nadarjena glasbenica Elizabeth Woolridge Grant, poznana pod umetniškim imenom Lana Del Ray, je že lani septembra za portal NME (New Musical Express) napovedala, da pripravlja pesniško zbirko. Tedaj je povedala, da je napisala okoli trinajst daljših pesmi, preostalo pa so haikuji, japonska pesniška oblika, ki obsega sedemnajst zlogov. Ko je nekega dne zapise zbrala na kup, je videla, da se jih je nekaj nabralo, in začela se je poigravati z idejo, da bi v samozaložbi izdala pesniško zbirko. Dodala je, da ji distribucijska plat te ideje ne diši preveč.



V tokratni najavi na instagramu je vsem bližnjim prodajalnam knjig sporočila, naj javijo interes za zbirko, ki jim jo bo kar sama dostavila, takoj ko bo zvezala vse izvode. To po pisanju portala Spin predstavlja lepo gesto pevke, saj bi lahko zbirko preprosto prodajala prek spletne trgovine Etsy, opozorili pa so tudi na ročno vezavo dela, zaradi katerega bo zbirka tudi neprecenljiv zbirateljski artefakt, poroča STA.

Svoje pesmi glasbenica objavlja tudi na instagramu, kjer prejema podporo oboževalcev. Triintridesetletna Lana Del Ray je pevka, tekstopiska, pesnica, producentka in režiserka glasbenih videov. Velik poudarek pri svojem ustvarjanju daje podobi, kar odražajo tudi njeni filmski videi, v katerih se pojavljajo teme, kot so tragična romanca, glamur in melanholija z referencami na pop kulturo. Doslej je izdala albume Lana Del Ray, Born to Die, Ultraviolence, Honeymoon in Lust for Life.



Veliki prodor ji je uspel z drugim albumom, naslovljenem po uspešnici Born to Die, za konec marca pa že napoveduje izid novega albuma z naslovom Norman Fucking Rockwell. Na spletu sta dostopni že dve skladbi s prihajajočega albuma, in sicer Venice Bitch in Mariners Apartment Complex.

Komentarji: