Premočeni mačji mladič, ki je preživel Florence, navdušil splet

Fotografija je nastala v čolnu, ko sta Robert Simmons in maček zapustila svoj dom v poplavljenem mestu New Bern.
Fotografija: Robert Simmons in mucek Survivor
FOTO: Andrew Carter/The News & Observer/AP
Odpri galerijo
Robert Simmons in mucek Survivor FOTO: Andrew Carter/The News & Observer/AP

Ob vsaki tragediji ali naravni katastrofi nastane kakšna fotografija, ki nam še več let ne gre iz glave. Še posebej nas ganejo tiste, ki prikazujejo pomoč najbolj nemočnim.

Tako je zdaj ob divjanju neurja Florence v Severni Karolini splet preplavila fotografija Roberta Simmonsa in do kosti premočenega mačjega mladiča, ki v dežju z namrgodenim obrazom sedi na rami lastnika.

Fotografija je nastala v čolnu, ko sta Simmons in maček zapustila svoj dom v poplavljenem mestu New Bern, kjer je bregove prestopila reka Neuse in ulice napolnila tudi z več kot metrom visoko vodo.  Posnel jo je novinar lokalnega časnika News & Observer Andrew Carter.



Mladičku so nadeli prikladno ime za mačka, ki je preživel tudi orkan, Survivor.

40-letni Simmons je za časnik povedal, da je bila to najhujša nevihta, ki je prizadela območje, čeprav je že preživel orkane Bertha, Fran, Irene in Matthew. Ujet je bil na svojem domu o četrtka, nato so ponj v petek prišli s čolnom. Njegov oče hiše ni želel zapustiti, Simmons pa se je počutil preveč nemočnega v poplavljenem območju in je ponujeno pomoč prejel, a za seboj ni želel zapustiti mladička. Rešiti je želel tudi Survivorjevo mamo, a ni povsem udomačena. 

Preberite še:

Komentarji: