Presenečena, da je sploh še živa

Pevka Lily Allen je londonski bolnišnici Hammersmith podarila svoje lastno mleko in tako pomagala nahraniti nedonošenčke.  

Objavljeno
01. julij 2019 15.00
Posodobljeno
01. julij 2019 15.00
Britanska pevka Lily Allen priznava, da se je tudi z materinstvom iztrgala iz krempljev drog in uničujočega hedonizma. FOTO: Wikipedia
 
K. H.
K. H.
Britanska glasbenica Lily Allen (34), nekoč znana tudi po preizkušanju najrazličnejših drog, med njimi alkohola in cigaret, se je, kot kaže, z materinstvom vendarle nekoliko umirila. Pred dnevi je to pokazala z nesebično gesto: londonski bolnišnici Hammersmith je podarila svoje lastno mleko in tako pomagala nahraniti nedonošenčke.

Iztisnjeno mleko, ki ga je sterilizirala in shranila v hladilnik, je bilo sprva namenjeno njeni dojenčici, vendar ga je ta zavračala. In čeprav veljajo za sprejemanje podarjenega mleka v bolnišnici stroga pravila, je Allenova vse teste z lahkoto opravila. Kajenje je namreč opustila, preden je prvič zanosila, z materinstvom pa so odpadle še vse druge zasvojenosti, tudi s seksom, ki je bil zanjo menda le »zamenjava za odvisnost od heroina. Opojne snovi ali seks so kot nekakšen obliž čez bolečino ali strah.«

Pred dnevi je v intervjuju za časnik The Guradian dejala, da je z »otrokoma prišla odgovornost«, o svojih divjih dneh pa je izjavila: »Presenečena sem, da sem še živa.« Življenje, povezano z glasbeno industrijo, je bilo skrajno hedonistično, pravi Allenova, ki je pred dvema letoma javno priznala, da trpi zaradi bipolarne motnje in posttravmatskega sindroma po smrti sina, ki je leta 2011 umrl v šestem mesecu nosečnosti.

»Trije meseci v psihiatrični bolnišnici v tistem času niso bili najbolj prijetna izkušnja, vendar sem prišla ven nekoliko bolj zdrava, kot sem bila pred tem,« pravi pevka, ki se je lani ločila od očeta svojih otrok, oblikovalca Sama Cooperja. Prvo hčer Ethel je rodila leta 2011, druga, Marnie, je prišla na svet leta 2013. V nasprotju s svojimi starši, ki so bili med njenim otroštvom ves čas zaposleni, pa poskuša zvezdnica s hčerama preživeti več časa.