Prva naslednica Jean-Paula Gaultierja

Japonska modna oblikovalka Chitose Abe bo kot prva po novem konceptu dobila priložnost za prihodnjo kolekcijo haute couture.
Fotografija: Ob uradnem slovesu z zadnjo kolekcijo visoke mode januarja letos. Foto Charles Platiau/ Reuters
Odpri galerijo
Ob uradnem slovesu z zadnjo kolekcijo visoke mode januarja letos. Foto Charles Platiau/ Reuters

Francoski modni oblikovalec Jean-Paul Gaultier se je januarja poslovil od visoke mode, a zagotovil oboževalcem, da bo modna hiša Gaultier nadaljevala z delom. Po novem konceptu bo vsako sezono povabil drugega oblikovalca, ki bo v kolekciji haute couture interpretiral modno kodo hiše Gaultier. Ker je pri japonski modni znamki Sacai prepoznal veliko skupnega, je štafeto za prvo kolekcijo haute couture predal lastnici in kreativni direktorici, japonski oblikovalki Chitose Abe, ki je v svetu mode podobno slavna kot Gaultier. Njena oblačila pripovedujejo različno zgodbo s sprednje in zadnje strani. »Zelo mi je všeč tehnika v njeni zadnji kolekciji pa tudi kako so videti oblačila v butikih, njihova kakovostna izdelava, kakovost usnja,« ji je pel hvalo v britanskem Voguu.

Chitose Abe in Jean-Paul Gaultier Foto Instagram
Chitose Abe in Jean-Paul Gaultier Foto Instagram

 

Začela pri Comme des Garçons


Chitose Abe se je predvsem v krojenju kalila pri japonski modni hiši Comme des Garçons, leta 1999 pa ustanovila Sacai. Desetletje pozneje se je z njo predstavila na pariškem modnem tednu, danes je njena oblačila, ki slovijo po tehnični dovršenosti in spajanju različnih delov, mogoče kupiti na več kot 90 prodajnih mestih po svetu. Lani je znamka Sacai sodelovala s proizvajalcem športne opreme Nike in znamko slušalk Beats by Dre, med oboževalci te znamke so tudi velika modna imena, denimo Karl Lagerfeld, Anna Wintour in Suzy Menkes.

Da je Chitose Abe, ki je poročena z modnim oblikovalcem Junichijem Abejem, ustanoviteljem japonske znamke Kolor, izbral slavni Jean-Paul Gaultier, bo po zapisu v Voguu izjemen pospešek za njeno kariero. Izjavila je, da ji je v čast, da je prva dobila to priložnost. Kaj je ustvarila, bo pokazala julija.

Komentarji: