Puma je izbrala Veličastno Mary

Večkratna boksarska svetovna prvakinja Mary Kom je postala nov obraz športne znamke Puma
Fotografija: O svojih življenjskih preizkušnjah je indijska boksarka Mary Kom napisala knjigo, posneli pa so tudi film s Priyanko Chopra v glavni vlogi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
O svojih življenjskih preizkušnjah je indijska boksarka Mary Kom napisala knjigo, posneli pa so tudi film s Priyanko Chopra v glavni vlogi. FOTO: Reuters

Čeprav Mary Kom, 35-letna Indijka, niti malo ne ustreza stereotipnim predstavam o tem, kakšna naj bi bila mlada indijska ženska, je v svoji domovini vendarle pomemben zgled za nežnejši spol. Veličastna Mary (Magnificent Mary), kot jo tudi imenujejo, je petkratna svetovna amaterska boksarska prvakinja in edina boksarska, ki je dobila medaljo na vseh šestih svetovnih prvenstvih, v njeni zbirki je tudi bronasta kolajna z olimpijskih iger leta 2012.

Zato ne preseneča, da jo je športni proizvajalec Puma izbral za ambasadorko za prihodnji dve leti. Postala je vodilni obraz kampanje #DoYou, s katero si želijo motivirati Indijke. »V življenju sem se kot ženska in mama soočila z različnimi izzivi. Premagala sem jih s pomočjo družine in prijateljev, za kar se jim iskreno zahvaljujem.« Mati treh otrok, ki izvira iz kmečke družine, je dodala, da je podjetje Puma vedno podpiralo in spodbujalo ženske, zato se ji zdi pravo tudi zanjo.

Njeno življenje je bilo polno vzponov in padcev, o čemer je napisala tudi avtobiografijo Unbreakable, unbreakable, po njeni življenjski zgodbi so posneli tudi film, v katerem je igrala glavno vlogo slavna indijska zvezdnica Priyanka Chopra. Boksarka je na svetovni ženski lestvici trenutno uvrščena na četrto mesto v mušji kategoriji.

Čeprav je zgled številnim ženskam v Indiji, je bil njen vzornik moški: Dingko Singh, indijski boksar, ki je na azijskih igrah v Bangkoku leta 1998 dobil zlato medaljo.

Komentarji: