Rekordni zaslužki britanske glasbene senzacije

Pevec in kitarist je lani podvojil svoje premoženje in se na lestvici najpremožnejših Britancev uvrstil na 17. mesto.
Fotografija: Leta 2011 je Sheeran posnel pevsko-igralski projekt No. 5 Collaborations Project in z njim pritegnil pozornost Eltona Johna. FOTO: Fabrizio Bensch/Reuters
Odpri galerijo
Leta 2011 je Sheeran posnel pevsko-igralski projekt No. 5 Collaborations Project in z njim pritegnil pozornost Eltona Johna. FOTO: Fabrizio Bensch/Reuters

Britanski glasbenik Ed Sheeran je na lestvici najpremožnejših rojakov, ki jo objavlja Sunday Times, preskočil pevko Adele. Sheeran, ki je lani podvojil premoženje – ocenili so ga na 185 milijonov evrov –, se je uvrstil na 17. mesto in s tem prehitel pevko, ki od leta 2017 ni šla na turnejo. Adele je zasedla 22. mesto, Sunday Times pa je njeno premoženje ocenil na 174 milijonov.



Oba sta še vedno najmlajša na seznamu, na katerem kraljujejo starejši otoški glasbeniki. Na vrhu je skladatelj Andrew Lloyd Webber, ki je vreden 951 milijonov evrov, za njim zakonca Paul McCartney in Nancy Shevell z 870 milijoni ter skupina U2 s 677 milijoni, na četrtem mestu pa je pevec in pianist Elton John, čigar premoženje so ocenili na »pičlih« 371 milijonov evrov.


Pri šestnajstih obesil šolo na klin


Po poročanju BBC še noben glasbenik v enem letu ni toliko zaslužil kot Sheeran leta 2018. Celotni izkupiček lanske svetovne turneje je bil več kot 395 milijonov evrov. Osemindvajset­letnik se je rodil v odročnem kraju Hebden Bridge v pokrajini Zahodni Yorkshire v Združenem kraljestvu, že pri štirih letih je pel v domačem cerkvenem zboru. Pri šestnajstih je obesil šolo na klin ter se preselil v London, da bi tam začel glasbeno kariero.

Leta 2011 je posnel pevsko-igralski projekt No. 5 Collaborations Project in z njim pritegnil pozornost Eltona Johna. Na tuje se je prebil, ko ga je ameriška zvezdnica Taylor Swift povabila, da zapoje na njenem četrtem studijskem albumu Red. Ed Sheeran je doslej prodal več kot 150 milijonov plošč, s čimer se je uvrstil med najbolj priljubljene glasbenike vseh časov.

Komentarji: